FC Twente raakt Promes kwijt aan Spartak Moskou

Reacties

Quincy Promes vertrekt zo goed als zeker naar Spartak Moskou. Het betekent dat FC Twente na de transfer van Dusan Tadic naar Southampton opnieuw een sterkhouder kwijtraakt.

FC Twente raakt Promes kwijt aan Spartak Moskou

Twente en Spartak bereikten maandagavond een akkoord over de transfer. Promes moet alleen nog medisch gekeurd worden door de Russische topclub.

Promes (22) tekende in maart nog een nieuw contract dat hem tot medio 2017 aan FC Twente bond. Het talent brak vorig seizoen door bij de Enschedese club met elf goals in 32 wedstrijden. Een jaar eerder was hij nog actief voor Go Ahead Eagles, waar hij een van de bepalende krachten was in de ploeg die promotie afdwong naar de Eredivisie.

Voor dit seizoen had FC Twente-trainer Alfred Schreuder voor Promes een rol als nummer 10 in gedachten. Op de positie van aanvallende middenvelder was hij voorbestemd sterspeler Dusan Tadic op te volgen. Voor FC Twente is een transfer van Promes echter lucratief. De club is vanwege financiële problemen onder curatele gesteld door de licentiecommissie van de KNVB. De miljoenen die een verkoop van Promes opleveren, zouden de liquide positie van de club substantieel verbeteren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.