Afvaller Promes kijkt wedstrijden Oranje als supporter

Reacties

Quincy Promes leek na een hattrick tegen Jong Schotland een plek in de WK-selectie te hebben afgedwongen, maar mocht van Louis van Gaal vakantie gaan vieren. Woensdag keerde hij terug op het trainingsveld, terwijl zijn collega-internationals zich voorbereiden op de kwartfinale van zaterdag tegen Costa Rica.

Afvaller Promes kijkt wedstrijden Oranje als supporter

Hoewel Promes niet meemocht naar Brazilië, is hij blij dat Oranje nog altijd kans maakt op de wereldtitel. 'Ik zit de wedstrijden te kijken als supporter van Oranje', vertelt de 22-jarige aanvaller op de clubwebsite van de Tukkers. 'Ze doen het heel goed en dat maakt me alleen maar trots. Ik had daar ook kunnen staan, maar ik heb het een plek gegeven en mijn focus ligt nu volledig op FC Twente.'

Voor de Tukkers is het vooral zaak in de voorbereiding weer toe te groeien naar het niveau van vorig seizoen, toen de ploeg van Michel Jansen en Alfred Schreuder als derde eindigde en zich plaatste voor de play-offs van de Europa League, die op 21 en 28 augustus gepland staan. Op 9 augustus wacht eerst de uitwedstrijd tegen SC Cambuur.

Promes kijkt alweer vol goede moed uit naar het nieuwe seizoen. 'Ik heb een goede vakantie gehad, die stond vooral in het teken van rust. Het was vanmorgen leuk om iedereen weer te zien, ik heb de jongens wel gemist. Met Jong Oranje ben ik vorig seizoen langer doorgegaan en als je op tv de WK-wedstrijden ziet krijg je de kriebels om het veld weer op te gaan.'

Behalve Promes sloten ook de andere internationals van Twente woensdag weer aan, onder wie Kyle Ebecilio en Andreas Bjelland. Felipe Gutiérrez meldt zich later. De 23-jarige middenvelder speelde met Chili op het WK in Brazilië. Het gastland was afgelopen zaterdag in de achtste finale na penalty's te sterk voor het land dat in Groep B achter Nederland als tweede eindigde.         

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.