Promes: 'Ik sta hier wel met een dubbel gevoel'

Quincy Promes toonde andermaal zijn klasse bij Jong Oranje door twee keer te scoren, al moest hij in de aanloop naar het EK kwalificatie-duel met Jong Luxemburg (3-1) wel een behoorlijke teleurstelling verwerken.

'Tja, ik sta hier wel met een dubbel gevoel', aldus Promes tegenover FOX Sports. 'Je wordt sportief teleurgesteld dat je niet mee naar het WK gaat, maar aan de andere kant heb ik een hele goede week achter de rug met Jong Oranje met vijf doelpunten in twee wedstrijden.'

Promes gaf vorige week woensdag zijn visitekaartje af door drie keer te scoren tegen Jong Schotland (6-1 zege). Zijn productie op St. Mirren Park bleek niet voldoende voor een plaats in de WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal. 'Ik heb er alles aan gedaan om mee te gaan naar Brazilië, maar de bondscoach heeft andere keuze gemaakt en die respecteer ik', aldus de aanvaller van FC Twente.

In navolging van de aanvaller reageerde ook bondscoach Albert Stuivenberg gematigd tevreden. 'Voorop staat het resultaat en dat is goed', aldus Stuivenberg. 'Het was een lastige wedstrijd. We begonnen goed en dat hadden we moeten belonen met een doelpunt. Dat bleef uit, waardoor je Luxemburg onnodig hoop geeft.'

'Na de rust zijn we iets opportunistischer gaan spelen en dat leverde ook doelpunten op. Al met al kunnen we redelijk tevreden zijn over de tweede helft, al hadden we er nog twee of drie moeten maken', besluit de coach van Jong Oranje.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.