Jong Oranje start met dezelfde elf namen

Reacties

Albert Stuivenberg voert geen wijzigingen door in zijn opstelling voor het EK kwalificatie-duel met Jong Luxemburg. De bondscoach van Jong Oranje kan, net als tegen Jong Schotland, gebruik maken van vier A-internationals.

Jong Oranje start met dezelfde elf namen

Na de ruime 6-1 overwinning van vorige week woensdag op de Schotten mochten Karim Rekik, Tonny Vilhena, Jean-Paul Boëtius en Quincy Promes (rechts op de foto met Boëtius) nog hopen op een plaats in de definitieve WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal. Met name Promes leek een goede kans te maken na zijn hattrick St. Mirren Park.

Het viertal overleefde de laatste selectieronde echter niet, waardoor Stuivenberg opnieuw kan beschikken over het sterkste team. In Maastricht heeft de 43-jarige oefenmeester vier A-internationals tot zijn beschikking.

In tegenstelling tot Vilhena - die wel in de dertigkoppige voorselectie was opgenomen maar nog niet in actie kwam in het Nederlands elftal - speelden Rekik, Promes, Boëtius en Marco van Ginkel al wel in het grote Oranje. Rekik, Promes, Boëtius allen één keer, terwijl de middenvelder van Chelsea twee caps achter zijn naam heeft staan.

In Maastricht kan Jong Oranje goede zaken doen met het oog op het EK 2015 in Tsjechië. De beloftenploeg van Nederland heeft net als Jong Slowakije, dat een wedstrijd meer speelde, dertien punten. Wint Jong Oranje in eigen huis van Jong Luxemburg staat het in de voorlaatste speelronde fier aan kop. De aftrap is dinsdagavond om 19.00 uur in stadion De Geuselt.

Opstelling Jong Oranje: Hahn; Te Wierik, Van Beek, Rekik, Aké; Ebecilio, Vilhena, Van Ginkel; Promes, Castaignos en Boëtius.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.