FC Twente nog altijd niet akkoord met crediteuren

Reacties

FC Twente heeft nog altijd geen akkoord bereikt met enkele crediteuren. Dat meldt de Eredivisie-club uit Enschede op de eigen website. Een nieuw crediteurenakkoord is voor de gemeente een absolute voorwaarde om in te stemmen met de garantstelling van 32 miljoen euro.

FC Twente nog altijd niet akkoord met crediteuren

In de onderhandelingen met de schuldeisers vroeg FC Twente een groter financieel gebaar dan in december werd overeengekomen. In het toen afgesloten crediteurenakkoord werd voor 5,7 miljoen euro aan schulden kwijtgescholden en voor 10,3 miljoen euro aan vorderingen omgezet in achtergestelde leningen.

Sindsdien is het financiële risicoprofiel van FC Twente echter in negatief opzicht bijgesteld. Samen met een extra betaling van 1,8 miljoen euro aan de zaakwaarnemr van Dusan Tadic, leidde dit tot een herziening van de reeds ingediende jaarrekening over het seizoen 2014/15. Dat had gevolgen voor het risicoprofiel en de voorwaarden waarmee de gemeente instemt voor de garantstelling van 32 miljoen euro.

De Tukkers vrezen een nieuwe sanctie van de tuchtcommissie van de KNVB in de vorm van een puntenaftrek. In het vorige seizoen kreeg FC Twente al tot twee keer toe een straf van drie punten. Bij een nieuwe puntenaftrek is het intrekken van de proflicentie de eerstvolgende sanctie. In december nam de KNVB de licentie al voorwaardelijk af wegens de contracten met Doyen Sports.

Twente erkent de urgentie van de situatie dan ook in het statement op de eigen website. 'Er vindt intensief overleg plaats en alle partijen realiseren zich de enorme tijdsdruk richting 1 mei. Van de ontwikkelingen worden de gemeente Enschede en de KNVB op de hoogte gehouden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.