FC Twente huurt Zawada van VfL Wolfsburg

Reacties

Het financieel noodlijdende FC Twente heeft zich op de laatste dag van de winterse transferwindow nog versterkt met Oskar Zawada. Op de dag van zijn twintigste verjaardag verruilt de spits VfL Wolfsburg voor een plaats in de selectie van trainer René Hake.

FC Twente huurt Zawada van VfL Wolfsburg

De Pools jeugdinternational, bij Wolfsburg nog in het bezit van een contract tot medio 2018, wacht bij de Duitsers nog altijd op zijn debuut in de hoofdmacht. Zawada kwam dit seizoen in competitieverband vier keer in actie voor de beloften van Die Wölfe. In die vier optredens was hij twee keer trefzeker. FC Twente huurt hem voor een half jaar, met een optie op nog een jaar.

'Oskar stond al lang hoog op onze lijst en we zijn daarom blij dat we hem aan de selectie kunnen toevoegen', zegt technisch manager Ted van Leeuwen op de clubsite. 'In de context van de degradatiestrijd hebben we lange tijd gekeken naar een ervaren spits. Omdat onze financiële middelen beperkt zijn, bleken we niet in een ideale concurrentiepositie.'

'Toch zijn we blij met Oskar', voegde Van Leeuwen daaraan toe, 'maar ook met het feit dat we de selectie nagenoeg bijeen hebben kunnen houden en een deel van de financiële verplichting aan de Gemeente Enschede hebben kunnen inlossen.'

Eerder versterkten de Tukkers zich al met Stefan Thesker. De 24-jarige Duitse centrumverdediger wordt eveneens tot het einde van dit seizoen gehuurd. Hij kwam over van Tweede Bundesliga-club SpVgg Greuther Fürth en werd gehaald als de vervanger van de naar Feyenoord vertrokken Renato Tapia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.