FC Twente haalt oude bekende weg uit Duitsland

Reacties

FC Twente vult de selectie aan met de oude bekende Stefan Thesker. De 24-jarige Duitse centrumverdediger wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd van Tweede Bundesliga-club SpVgg Greuther Fürth.

FC Twente haalt oude bekende weg uit Duitsland

Thesker is in Enschede de opvolger van de aan Feyenoord verkochte Renato Tapia. 'Getalsmatig moest er sowieso een verdediger bij', aldus technisch manager Ted van Leeuwen. 'Thesker kan centraal en als linksback spelen en brengt met zijn lengte de nodige kopkracht mee. Daarnaast kent hij de club FC Twente en het Nederlandse voetbal en zal hij weinig aanpassingsmoeilijkheden hebben.'

Thesker is geboren in Ahaus, net over de grens met Enschede, en kwam tussen 2005 en 2011 uit in de Voetbalacademie van FC Twente. Vier jaar geleden werd hij opgepikt door Bundesliga-club 1899 Hoffenheim, maar daar kon de 1,92 meter lange verdediger nooit doorbreken.

Via Hannover 96 kwam hij uiteindelijk aan het begin van dit seizoen terecht in Fürth waar hij het schopte tot negen competitiewedstrijden. Vlak voor de jaarwisseling kwam Thesker bij Fürth in de problemen door een incident in het uitgaansleven. Mede daardoor kon FC Twente de speler goedkoop huren en tevens een optie tot koop bedingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.