FC Twente haalt met Kvasina nog een spits

Reacties

FC Twente heeft in navolging van vleugelspeler Nikola Gjorgjev (19) ook spits Marko Kvasina (20) vastgelegd. De Oostenrijker zal een contract voor vier seizoenen tekenen als hij de medische keuring doorstaat. De club is daarmee nog niet uitgewinkeld en wil de selectie sowieso nog uitbreiden met een linkeraanvaller.

FC Twente haalt met Kvasina nog een spits

Voor die positie heeft trainer René Hake eigenlijk alleen de beschikking over Oussama Assaidi en de 28-jarige Marokkaan kampt sinds zijn entree in Enschede in januari met het nodige fysieke ongemak. Afgelopen weekeinde miste Assaidi door een liesblessure bijvoorbeeld de trip naar het Schotse Stranraer. De onderhandelingen met het Noorse Tromsø over de IJslandse international Aron Sigudarson zijn door FC Twente gestaakt. De Enschedese club vindt de vraagprijs voor de buitenspeler te gortig.

Na Tom Boere trekt FC Twente met Kvasina opnieuw een centrumspits aan. Met zijn lengte van 1.94 meter is de Oostenrijker een ander type aanvaller dan Boere. Twente viel voor de doelpuntenproductie al vaker terug op een Oostenrijkse spits. Zo had de club eerder Marc Janko (2010-2012), Marko Arnautovic (2006-2010) en Roland Kollmann (2001-2002) onder contract. Ksavina is afkomstig van Austria Wien, waarvoor hij afgelopen seizoen – hoofdzakelijk als invaller – in zestien competitiewedstrijden in actie kwam. Hoewel de centrumspits jarenlang een vaste klant in de Oostenrijkse jeugdselecties was, werd zijn aflopende contract bij Austria niet verlengd.

De negentienjarige Gjorgjev wordt voor twee seizoenen gehuurd van het Zwitserse Grashoppers waarvoor hij afgelopen seizoen achttien competitiewedstrijden speelde. FC Twente heeft een optie tot koop bedongen op de international van Macedonië. Het talent, dat onlangs met Macedonië uitkwam op het EK Onder-21, geeft Hake meer opties, want Gjorgjev kan ook op het middenveld uit de voeten. In die linie viel afgelopen week Kamohelo Mokotjo weg. De Zuid-Afrikaan, afgelopen seizoen de sterkhouder bij de Enschedeërs, werd verkocht aan Championship-club Brentford FC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.