FC Twente enige ploeg zonder verlies in Tilburg deze eeuw

Reacties

● Willem II boekte slechts acht zeges in 32 thuisduels met FC Twente in de Eredivisie (G9, V15) en won in november 1997 voor het laatst in eigen huis van de Tukkers.

FC Twente enige ploeg zonder verlies in Tilburg deze eeuw

● Van de 27 ploegen die deze eeuw een Eredivisie-duel speelden op bezoek bij Willem II is FC Twente de enige die geen enkele nederlaag leed (14 wedstrijden - W9, G5)

● Willem II maakte in november met een 1-3 zege een einde aan een reeks van 21 Eredivisie-wedstrijden zonder overwinning op Twente, maar won nog nooit tweemaal in één seizoen van de ploeg uit Enschede.

● Willem II is de enige Eredivisie-ploeg die dit kalenderjaar nog geen thuiszege wist te boeken – de laatste overwinning voor eigen publiek was op 20 december (3-2 tegen Roda JC).

● De Tilburgers maakten in de elf duels na de winterstop slechts vijf doelpunten, samen met SC Cambuur het laagste aantal van alle Eredivisie-clubs.

● Dries Wuytens maakte drie van de laatste vier thuisdoelpunten van Willem II en is ook de maker van het enige Tilburgse Eredivisie-doelpunt in het Koning Willem II Stadion in 2016.

FC Twente-aanvaller Jerson Cabral was betrokken bij vijf goals in zijn laatste zeven duels.
FC Twente-aanvaller Jerson Cabral was betrokken bij vijf goals in zijn laatste zeven duels.

● FC Twente ging de winterstop in als nummer zeventien van de Eredivisie, maar staan op basis van enkel de tweede seizoenshelft vierde met 22 punten uit elf wedstrijden.

● Dankzij de 22 punten die FC Twente sinds de winterstop pakte kent de club nu al een succesvollere tweede seizoenshelft dan die van 2014/15 (21 punten – exclusief puntenaftrek).

● Hakim Ziyech is de enige Eredivisie-speler dit seizoen met dubbele cijfers in zowel goals (15) als assists (10).

● Jerson Cabral was betrokken bij vijf doelpunten in zijn laatste zeven Eredivisie-wedstrijden (4 goals, 1 assist).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.