'FC Twente aan stand verplicht om Europa in te gaan'

Alfred Schreuder vindt dat het voor FC Twente een must is om zich via de play-offs voor Europees voetbal te plaatsen. De veertigjarige trainer eist daarom dat zijn spelers donderdagavond om 18.45 in de Euroborg tegen FC Groningen vol voor de overwinning gaan.

'FC Twente aan stand verplicht om Europa in te gaan'

Twente eindigde dit seizoen voor de tweede keer op rij op een zesde plaats. Daardoor loopt het het risico om voor het eerst sinds 2005/06 niet in Europa uit te komen. Tussen 2006/07 en 2012/13 kwalificeerden de Tukkers zich altijd voor de UEFA Cup/Europa League dan wel de Champions League.

'Wij zijn aan onze stand verplicht om Europees voetbal te halen', zegt Schreuder daarom woensdag op de clubwebsite. 'Daar gaan we de komende wedstrijden alles aan doen. We hebben een ontzettend goede groep en is het duidelijk dat wij een van de favorieten zijn.'

Mocht Twente donderdag en zondag afrekenen met Groningen dan volgt komende week een confrontatie met de winnaar van het duel tussen FC Utrecht en SC Heerenveen. Schreuder ziet Groningen echter wel als een gevaarlijke tegenstander, hoewel de ploeg van trainer Robert Maaskant de laatste drie competitieduels slechts één punt pakte.

'In een volle Euroborg weten we dat het een zware, maar ook fantastische uitwedstrijd kan worden. We moeten zorgen dat we er morgen klaar voor zijn en op alles voorbereid zijn en laten zien dat we graag willen winnen', aldus Schreuder, die op 17 maart jongstleden in Groningen nog met 3-0 won.

Twente zal naar Groningen afreizen zonder Wout Brama. De 26-jarige controleur heeft nog altijd last van een hielblessure. Robbert Schilder zit na een liesblessure wel weer bij de selectie, terwijl Schreuder nog moet kiezen of hij de eveneens herstelde Nikolay Mihaylov of reservedoelman Sander Boschker opstelt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen