FC Liefering bezorgt Bosz valse start als Ajax-trainer

Ajax is het seizoen gestart met een oefennederlaag tegen FC Liefering. Na rust knokte de ploeg van de debuterende trainer Peter Bosz zich aanvankelijk terug van een achterstand, maar Ajax ging in de slotminuut alsnog onderuit: 4-3.

Bosz stuurde in de eerste helft zijn beoogde basisploeg het veld in tegen de satellietclub van Red Bull Salzburg. Liefering kende geen angst voor Ajax en zette bij vlagen succesvol druk. Hwang Hee-Chan en Dimitri Oberlin drukten het overwicht van Liefering voor rust uit in de score: 0-2.

Met een jeugdig team knokte Ajax zich na de hervatting terug. Een van richting veranderde vrije trap van Anwar El Ghazi vloog binnen. Vervolgens tekende El Ghazi na geklungel van Liefering met een intikker voor de gelijkmaker. Daarmee was het spektakel nog niet voorbij. Een schot in de bovenhoek van Lorenz Grabovac betekende een nieuwe voorsprong voor Liefering, waarna Donny van de Beek namens Ajax met een antwoord kwam. Na voorbereidend werk van Robert Muric schoot Van de Beek de 3-3 binnen.

In de slotminuut sleepte Liefering alsnog de overwinning uit het vuur. Mergim Berisha maakte de winnende treffer voor de Oostenrijkers, die uitkomen op het tweede niveau.

Opstelling Ajax
Eerste helft: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Schöne, Gudelj; Cerny, Zivkovic, Younes.
Tweede helft: Onana; De Ligt, Viergever, Warmerdam; Clement, De Jong, Van de Beek, Sinkgraven; Muric, Dolberg, El Ghazi.