FC Jokerit behaalt eerste overwinning

FC Jokerit heeft op de negende speeldag van de Finse competitie de eerste zege geboekt. De ploeg van de Nederlandse trainer Jan Everse won het uitduel met FC Lahti met 3-1 en is daardoor niet langer hekkensluiter in de Veikkausliiga.

De treffers van Jokerit kwamen op naam van Janne Moilanen, Alain Didier-Six en Janne Mäkelä (eigen doelpunt). Voor de Kameroense spits Didier-Six was het de derde goal in de laatste drie duels. Namens FC Lahti was Tuomas Haarala trefzeker.

Everse beschouwde de zege als een bevrijding. 'Het was een opluchting, zowel voor de spelers als voor mijzelf. We speelden al weken aardig voetbal, maar de beloning bleef telkens uit. Deze overwinning is goed voor het zelfvertrouwen van mijn spelers, die duidelijk moeten wennen aan de aanvallende speelwijze. Het geeft bovendien aan dat we op de goede weg zijn.'

Het verrassend goed presterende Atlantis FC bleef in eigen huis tegen RoPS steken op 0-0. De promovendus is na acht wedstrijden nog altijd ongeslagen. Mypa nam de tweede plaats op de ranglijst in door KuPS met 4-0 te verslaan. Bij KuPS stonden de Nederlanders Patrick End en Angelo Cijntje in de basis.

Bekijk hier al onze video's