FC Groningen legt Islamovic voor twee jaar vast

Reacties

FC Groningen versterkt zijn aanval opnieuw. De club neemt Dino Islamovic over van Fulham. De twintigjarige Zweed tekende een contract voor twee jaar bij de groen-witten.

FC Groningen legt Islamovic voor twee jaar vast

Groningen en Islamovic, die eerder dit jaar een succesvolle stage bij de club afwerkte, kwamen een optie op een derde contractjaar overeen. Fulham ontvangt geen transfersom voor de jeugdinternational van Zweden. Groningen haalde onlangs in de persoon van Danny Hoesen ook al een andere aanvaller binnen. Richairo Zivkovic bewandelde de tegenovergestelde weg en vertrok naar Ajax.

'Hoewel hij nog jong is, is Islamovic een fysiek sterke spits, die zowel naar de goal toe als in de bal kan spelen', aldus Henk Veldmate, manager technische zaken op de clubwebsite. 'Tijdens zijn verblijf in april, hier in Groningen, heeft hij ons weten te overtuigen van zijn kwaliteiten. Hoewel Islamovic nog niet op het hoogste niveau heeft gespeeld, denken wij dat hij bij ons een volgende stap kan maken. Hij heeft voldoende mogelijkheden en potentie.'

Islamovic is bijzonder content met zijn nieuwe werkgever. De jonge aanvaller, die eerder al stage liep bij PEC Zwolle, koos bewust voor de overstap naar de Eredivisie. 'Het voetbal dat hier wordt gespeeld, past in deze fase van mijn carrière het beste bij me. Ik denk dat ik me binnen de Hollandse voetbalschool het beste kan ontwikkelen', laat hij weten.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.