FC Groningen laat ook Larsen naar Olympische Spelen gaan

Reacties

FC Groningen-trainer Ernest Faber wist al dat hij de Zweed Simon Tibbling kwijt was door de Olympische Spelen, maar weet nu dat hij ook niet kan beschikken over Kasper Larsen. De Deen is opgenomen in de selectie voor het toernooi in Rio de Janeiro.

FC Groningen laat ook Larsen naar Olympische Spelen gaan

De centrale verdediger werd door bondscoach Niels Frederiksen opgenomen in zijn achttienkoppige selectie voor de Olympische Spelen, die op 4 augustus beginnen voor Denemarken. In Groep A zijn Irak, Zuid-Afrika en gastland Brazilië de tegenstanders.

Omdat het olympisch voetbaltoernooi niet op de officiële FIFA-kalender staat, moest Larsen aanvankelijk nog afwachten of zijn werkgever hem wel toestemming zou geven voor deelname aan de Spelen. Ajax en PSV weigerden dat eerder met Amin Younes en Andrés Guardado. FC Groningen ging direct akkoord. Larsen zou de beginweken van de Eredivsie door de drie wedstrijden schorsing die hij kreeg na zijn rode kaart in het play-offduel met Heracles Almelo sowieso al vanaf de tribune moeten volgen.

De groepswedstrijden worden tussen 4 en 10 augustus afgewerkt. Van iedere poule gaan de beste twee landen door naar de kwartfinales. FC Groningen is Tibbling en Larsen hooguit tot zaterdag 20 augustus kwijt. Op die dag wordt de finale gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.