FC Groningen is transfer Silva 'door strot geduwd'

FC Groningen is toch door de knieën gegaan voor Bruno Silva, die mede dankzij trainer Ron Jans zijn droomtransfer naar Ajax maakt, meldt De Telegraaf.

FC Groningen is transfer Silva 'door strot geduwd'

Uitlatingen van Jans hebben ogenschijnlijk voor een opening gezorgd in het steekspel. De coach van FC Groningen maakte zondag duidelijk dat Silva wat hem betreft per direct mocht vertrekken. Vanwege diens werkweigering stelde Jans geen prijs meer op de Uruguayaan, al benadrukte de coach van Groningen dat hij het niet voor het zeggen heeft in deze kwestie.

FC Groningen had aanvankelijk het standpunt ingenomen dat niemand mocht vertrekken in de winterstop. De Trots van het Noorden heeft uiteindelijk eieren voor zijn geld gekozen. De club heeft immers niets aan een ontevreden speler die ook niet meer zou worden gebruikt door de trainer. 'Op deze manier wordt ons een transfer door de strot geduwd', aldus directeur Hans Nijland.

Voor de 27-jarige Silva ligt er een contract tot 2012 klaar in Amsterdam. Volgens De Telegraaf kan de Uruguyaanse back zondag tegen Vitesse al zijn debuut maken voor Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen