Ontstemde Silva laat training FC Groningen schieten

Bruno Silva wil een transfer naar Ajax afdwingen. De Uruguayaanse back laat uit onvrede over een gebrek aan medewerking de training schieten.

'Bruno heeft ons gezegd dat hij graag naar Ajax wil', zegt FC Groningen-directeur Hans Nijland in het Dagblad van het Noorden. 'Wij hebben begrip voor zijn standpunt, maar wij hebben hem ook gezegd dat wij hem tussentijds niet laten gaan.'

Trainer Ron Jans had de ontstemde Silva nog een dag respijt gegeven. Maar ook op donderdag kwam de Uruguayaanse rechtsback niet opdagen voor de training. En voorlopig zal hij het trainingsveld ook niet zien.

'Bruno is zeer standvastig in deze zaak. Hij heeft het goed met zijn familie besproken en wil graag naar Ajax, dat bovendien een substantieel bedrag voor hem wil betalen', zegt zaakwaarnemer Henk van Ginkel. 'Silva hoopt te bereiken dat Ajax en Groningen in ieder geval met elkaar om de tafel gaan.'

De 27-jarige verdediger heeft daar ongetwijfeld de situatie van zijn landgenoot Luis Suárez in zijn achterhoofd. Die kwam een half jaar geleden evenmin opdagen. Ondanks een verloren arbitragezaak stemde FC Groningen uiteindelijk in met een overgang naar Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen