FC Groningen en Van de Looi na dit seizoen uit elkaar

Reacties

Erwin van de Looi vertrekt aan het eind van dit seizoen bij FC Groningen. De trainer verlengt zijn aflopende contract met de noorderlingen niet.

FC Groningen en Van de Looi na dit seizoen uit elkaar

Van de Looi is sinds 2013 hoofdtrainer in de Euroborg en niet zonder succes. In zijn eerste seizoen plaatste de FC zich onder zijn leiding via de play-offs voor Europees voetbal en in zijn tweede seizoen werd de eerste hoofdprijs in de clubhistorie bemachtigd. In de finale van het toernooi om de KNVB-beker werd PEC Zwolle met 2-0 verslagen, waarna Groningen voor het tweede jaar op rij massaal uitliep voor zijn plaatselijke trots.

Toch was er ook een hoop kritiek op het werk van de 43-jarige coach. John Schurer, voorzitter van de supportersvereniging, neemt deze week in een uitgebreid artikel in Voetbal International geen blad voor de mond. 'We zijn ontevreden over het voetbal dat we eigenlijk al tweeënhalf jaar zien. We spelen soms met vijf verdedigers, het voetbal is angstig, er is te weinig druk naar voren en we zien veel te veel balletjes breed en achteruit. Het is saai.'

FC Groningen begon uiterst teleurstellend aan de tweede seizoenshelft. Nadat het van de mat werd geveegd door FC Utrecht (1-4) volgde een teleurstellend gelijkspel tegen NEC (0-0) en redde Hedwiges Maduro op de valreep een punt op bezoek bij Willem II (1-1). Toch staat de club nog negende, met uitzicht op een plek in de play-offs. Zowel in Europees verband (slechts twee punten in de groepsfase) als in de strijd om de KNVB-beker (5-3 nederlaag na verlenging tegen FC Utrecht in de derde ronde) is de rol van de club dit seizoen wel uitgespeeld.

Van de Looi geeft later op de dag een toelichting op zijn vertrek bij FC Groningen, waar hij als speler twee seizoenen actief was en sinds 2008 deel uitmaakt van de technische staf. Na het coachen van de beloftes en een rol als assistent stond hij daar voor het eerst op eigen benen als hoofdcoach in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.