Hoesen en Maduro ontevreden over hun rol bij FC Groningen

Reacties

Hedwiges Maduro baalt er behoorlijk van dat hij tegenwoordig op de bank zit bij FC Groningen. De middenvelder keerde afgelopen zomer terug naar Nederland en had niet verwacht dat hij buiten de basis zou vallen.

Hoesen en Maduro ontevreden over hun rol bij FC Groningen

Sinds trainer Erwin van de Looi gekozen heeft voor een formatie met één verdedigende middenvelder, eerder speelde Groningen met twee controleurs, zit Maduro op de bank omdat Johan Kappelhof de voorkeur krijgt. De van PAOK overgekomen Maduro heeft het daar best lastig mee, vertelt hij aan FOX Sports.

'Waarom ik op de bank zit? Omdat er een andere speler speelt', zei hij lachend als een boer met kiespijn. 'Dat is een keuze van de trainer, die daar een meer verdedigende speler wil hebben, ik speel meer vooruit. Persoonlijk wil ik altijd voetballen. Ik speel al mijn hele leven op die positie, ook bij Ajax vroeger. Ik weet dat ik daar goed kan spelen, met veel passes vooruit. Maar het is, nogmaals, een keuze van de trainer.'

De dertigjarige Maduro, die dinsdag de gelijkmaker maakte tegen Willem II (1-1) werd juist aangetrokken om de leider te worden van het jonge FC Groningen. 'Ik moet met mijn bagage Groningen bij de hand kunnen nemen, dat klopt. Maar het hangt ook van de speelstijl en de trainer af. Persoonlijk vind ik dat ik moet spelen, daar train ik ook keihard voor.'

Danny Hoesen staat in de belangstelling van onder andere Roda JC en hoopt deze maand nog te vertrekken bij FC Groningen.
Danny Hoesen staat in de belangstelling van onder andere Roda JC en hoopt deze maand nog te vertrekken bij FC Groningen.

Hoesen
Danny Hoesen zit in hetzelfde schuitje als Maduro bij FC Groningen. De spits komt nauwelijks nog aan spelen toe en staat open voor een vertrek. Roda JC is één van de clubs met belangstelling. 'Mijn situatie is moeilijk. Iedereen wil spelen, maar dat is nu niet meer het geval. Af en toe wat invalbeurtjes, maar bij lange na niet het aantal minuten dat ik wil. Dat is niet makkelijk. Er is contact geweest met Roda, maar qua contracten is er nog niets aan de orde. Voor nu ben ik gewoon bij Groningen. Ik wacht af en zie wel wat er gebeurt.'

'Of ik Roda zie zitten? Het is duidelijk dat ik wil spelen, of dat nou bij Roda is of bij een andere club. Er zijn andere clubs met belangstelling, maar er ligt nog niks op tafel. Ook uit het buitenland. Ik ben nu aan het overleggen met vrienden, familie en mijn zaakwaarnemers over wat het beste voor mij is. Want ik denk dat het cruciaal is op mijn leeftijd om een stap te maken. FC Groningen is, wat ik tot dusverre weet, bereid om mee te werken omdat ze weten dat ik graag wil spelen. Bovendien hebben ze met Alex (Alexander Sørloth, red.) zelf een nieuwe spits binnengehaald die het ook nog eens goed doet', besluit Hoesen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.