FC Dordrecht plaatst zich dankzij zege voor de play-offs

Op de laatste speeldag in de Jupiler League streden FC Dordrecht, FC Oss en FC Den Bosch om de felbegeerde negende plaats, die recht geeft op het spelen van de play-offs. Grote winnaar bleek Dordrecht, dat nipt won van Almere City.

FC Dordrecht plaatst zich dankzij zege voor de play-offs

FC Dordrecht – Almere City FC 3-1FC Dordrecht heeft het seizoen, dat met het overlijden van oud-trainer Theo Bos een gitzwarte bladzijde kende, toch glans kunnen geven met het behalen van de play-offs.

Aan de Krommedijk opende Mawouna Amevor de score namens De Schapenkoppen, terwijl Hicham Faik namens de bezoekers voor rust de stand gelijk trok. De beslissing viel na 53 minuten toen Lars Veldwijk (foto) de ploeg van interim-trainer Virgil Breetveld met zijn twee treffers verzekerde van de play-offs.

FC Den Bosch – De Graafschap 1-4FC Den Bosch heeft in eigen huis de kans op de play-offs laten lopen tegen De Graafschap. De ploeg van trainer Pieter Huistra, die zich al eerder verzekerde van nacompetitie, was dankzij de treffers van Adil Auassar, Anco Jansen (twee) en Piotr Parzyszek met 4-1 te sterk voor Den Bosch. Door deze uitslag eindigen de Superboeren op plaats acht in de Jupiler League, terwijl Den Bosch het seizoen afsluit op de elfde plaats.

FC Emmen – FC Oss 2-1Ook FC Oss liep de nacompetitie mis. Op bezoek bij FC Emmen ging de ploeg van trainer Anton Jansen met 2-1 onderuit dankzij een late treffer van Emmen-invaller Norair Mamedov. Overige doelpuntenmakers waren Dennis Janssen (FC Oss) en Ruud ter Heide, die zijn laatste wedstrijd als betaald voetballer speelde. Mede door de nederlaag sluit Oss het seizoen af als nummer tien, terwijl Emmen het seizoen 2012/13 beëindigt als nummer twaalf.

Overige uitslagenMVV Maastricht - Fortuna Sittard 0-0 Telstar-Sparta 0-3

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen