Fans willen Carpi boycotten vanwege verhuizing

Reacties

Het voetbalsprookje van Carpi dreigt uit te draaien op een klucht. Supporters willen de thuiswedstrijden van de club boycotten als gevolg van de voorgenomen verhuizing naar Modena.

Fans willen Carpi boycotten vanwege verhuizing

Omdat Carpi's eigen stadionnetje Sandro Cabassi (capaciteit 4.100 toeschouwers) bij lange na niet voldoet aan de eisen van de Serie A, heeft de club besloten zijn thuiswedstrijden te spelen in het vijf keer zo grote Stadio Alberto Braglia (foto) in het twintig kilometer verderop gelegen Modena.

Die beslissing is met woede ontvangen door supporters van Carpi, omdat Serie B-club Modena een van hun grootste rivalen is. Fans hebben aangekondigd af te zien van het aankopen van een seizoenkaart. 'Onze trots is ons meer waard dan een seizoen in de Serie A', luidt een statement.

Carpi speelde een paar jaar geleden nog in de amateurdivisies en is na Sassuolo (dat in Reggio Emilia speelt) de tweede Serie A-club die zijn thuiswedstrijden niet binnen de eigen gemeentegrenzen gaat afwerken. Frosinone hoopt het voorbeeld van Carpi en Sassuolo niet hoeven te volgen. De club die als nummer twee van de Serie B naar de Serie A promoveerde is voornemens de capaciteit van Stadio Matusa op te schroeven om zo aan de eisen van de Serie A te voldoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.