Bologna keert na één seizoen terug in de Serie A

Bologna heeft zich als derde club verzekerd van promotie naar de Serie A. De ploeg van trainer Delio Rossi was in de finale van de play-offs te sterk voor Pescara.

Nadat eerder Carpi en Frosinone zich al hadden verzekerd van een plek op het hoogste niveau in Italië, streden Bologna en Pescara om het laatste ticket. Vrijdag was de heenwedstrijd bij Pescara in een doelpuntloos gelijkspel geëindigd. Gianluca Sansone zette Bologna in de 37ste minuut van de return op voorsprong, waardoor er geen vuiltje aan de lucht leek voor de Rossoblu.

Maar via Cristian Pasquato kwam Pescara in de 56ste minuut op gelijke hoogte en tien minuten later kreeg Bologna een nieuwe tegenvaller te verwerken, aangezien Ibrahima Mbaye zijn tweede gele kaart kreeg. Met tien tegen elf bleef het 1-1 en dat was voor Bologna voldoende, omdat bij een gelijke stand over twee wedstrijden de stand op de ranglijst in de reguliere competitie de doorslag gaf.

Vorig seizoen eindigde Bologna nog als negentiende op het hoogste niveau, waardoor de club degradeerde naar de Serie B. Maar na één jaar is de zevenvoudige kampioen van Italië terug. Mogelijk speelt Damjan Djokovic daardoor volgend seizoen in de Serie A. De 25-jarige Nederlandse middenvelder werd dit seizoen door Bologna verhuurd aan Livorno, waar hij tot 33 competitiewedstrijden kwam op het tweede niveau van Italië.