Falcao krijgt eerste basisplek en wordt matchwinner

Radamel Falcao maakte zaterdagavond zijn rentree na een afwezigheid van bijna zeven maanden. Een dag later was hij alweer trefzeker. In de oefenwedstrijd tegen Arsenal (1-0 winst voor AS Monaco), waarin Alexis Sanchez zijn debuut voor The Gunners maakte, stond de naam van de spits al voor rust op het scorebord.

Na 36 minuten was het juist van een knieblessure herstelde Falcao die volledig werd vrijgelaten bij een vrije trap van Monaco. De bal werd vanaf de rechterkant voorgegeven en de Colombiaanse spits kopte hem onberispelijk tegen de touwen.

Daarna gingen de speler van manager Arsène Wenger op zoek naar nog een doelpunt, maar dat kwam er niet meer. Toch had Arsenal wel wat te klagen, omdat de ploeg een kleine tien minuten voor tijd een strafschop werd ontnomen.

Chuba Akpom werd de diepte in gestuurd, omspeelde doelman Danijel Subasic, maar werd door diezelfde doelman gevloerd in het strafschopgebied. Scheidsrechter Martin Atkinson wees naar de penaltystip, bedacht zich en floot voor een vrije trap.

Blessure
En daarmee werd Falcao bij zijn rentree in de basis direct de matchwinner. De Colombiaan miste het WK in Brazilië wegens een gescheurde knieband. De laatste maanden werkte hij aan zijn herstel.

Zaterdagavond maakte hij als invaller al zijn rentree in de wedstrijd tegen Valencia (2-2 eindstand). De Fransen speelden die wedstrijd, evenals de wedstrijd tegen Arsenal, om de Emirates Cup.