Excuses Zúñiga, Falcao en Maradona woest op arbiter

Reacties

De Colombiaan Camilo Zúñiga heeft zijn excuses gemaakt voor het beëindigen van het WK van de Braziliaanse supervedette Neymar. In de slotfase van de kwartfinale sprong de flankspeler van Napoli de Braziliaan in zijn rug. Neymar brak daarbij een rugwervel en zal in de halve finale tegen Duitsland en de rest van het toernooi ontbreken. Ook de scheidsrechter was flink onderwerp van gesprek na de 2-1 zege van de Brazilianen.

Excuses Zúñiga, Falcao en Maradona woest op arbiter

'Ik hoop dat het niets serieus is, daar bid ik voor', vertelde Zúñiga kort na het duel van vrijdag nog. Dat bleek dus niet het geval. 'Als ik op het veld sta probeer ik mijn land te verdedigen. Ik heb hem niet expres geblesseerd', vervolgde de Colombiaan, die het slachtoffer ook nog een brief stuurde.

Steun voor Neymar van president Dilma Rousseef. 'Zoals elke Braziliaan leef ik mee met Neymar. Laten we ons allemaal achter de Seleçao scharen.'
Steun voor Neymar van president Dilma Rousseef. 'Zoals elke Braziliaan leef ik mee met Neymar. Laten we ons allemaal achter de Seleçao scharen.'

'Het was een normale actie', aldus Zúñiga over het incident waarbij hij, al dan niet expres maar in ieder geval onbeholpen, Neymar in zijn rug sprong.  'Ik probeerde hem te dekken en dacht er zeker niet aan om hem te blesseren. Ik verdedigde slechts de kleuren van mijn land. Helaas is Neymar daarbij geblesseerd geraakt.'

Maradona
Na afloop van de kwartfinale sprak de Argentijnse levende legende Diego Maradona voor de Venezolaanse televisie, waar hij het WK voor analyseert, zijn teleurstelling uit. Hij baalde dat Neymar niet meer in actie komen. Toch wilde de Argentijn vooral ergens anders over praten. Hij meende immers dat de FIFA er met het aanstellen van Carlos Velasco Carballo als scheidsrechter voor had gezorgd dat  Brazilië kon winnen van het in de eerste vier duels swingende Colombia.

'De FIFA heeft zijn zin. De scheidsrechter was verschrikkelijk. Dit was het slechtste optreden dat ik in tien jaar heb gezien van een arbiter. James Rodríguez heeft wel zeven schoppen gehad voordat er tegen werd opgetreden en Júlio César had een rode kaart moeten hebben', aldus Maradona.

Nog voordat Maradona zijn afschuw uitsprak over de Spaanse arbitrage had Radamel Falcao dat ook al gedaan. De Colombiaanse spits, die het WK miste door een knieblessure, vroeg zich af waar de scheidsrechter was. 'Help me voor de volgende wedstrijd te herinneren dat we de scheidsrechter opbellen. Vandaag is hij niet komen opdagen', deelde de spits van Monaco met zijn followers.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.