David Luiz: 'Klassieker tegen Duitsland zeer lastig'

Reacties

Het uitvallen van Neymar en de schorsing voor Thiago Silva waren smetten op het Braziliaanse succes tegen Colombia. David Luiz roemde het nieuwe elan.

David Luiz: 'Klassieker tegen Duitsland zeer lastig'

'Colombia was waarschijnlijk wel verder gekomen als het niet Brazilië zou zijn tegengekomen', was David Luiz vol lof over de tegenstander, die in de kwartfinale met 2-1 verloor mede door een rake vrije trap van de verdediger.

Brazilië kwam anders voor de dag dan in de voorgaande wedstrijden. 'We gingen nu meer voor het doelpunt en waren de hele wedstrijd fantastisch', zei David Luiz, die uitkijkt naar het volgende duel. 'Het wordt een klassieker tegen Duitsland en een zeer lastige. We moeten doorgaan op de ingeslagen weg, en proberen te scoren.'

Emotie
Thiago Silva, met de openingstreffer aan de basis van het succes, sprak na afloop ook over de getoonde emoties. De aanvoerder was onderwerp van discussie geworden nadat hij in de achtste finale zijn tranen de vrije loop had gelaten.

'Als je geen emoties kan voelen, dan kan je ook niet alles geven. Ayrton Senna en Oscar Schmidt (Braziliaanse autocoureur en basketballer, red.) gaven zich ook helemaal. Ze waren niet bang om te huilen', aldus Thiago Silva.

De verdediger had nu meer reden voor verdriet, aangezien hij door een gele kaart sowieso de halve finale mist door een schorsing. 'Het was een domme kaart. De keeper gooide de bal voor mij en ik ging ervoor', zei Thiago Silva. 'Het kost me de wedstrijd tegen Duitsland, maar ik weet dat Dante en Henrique in goede doen zijn en mij prima kunnen vervangen. '

Neymar
Mogelijk is er een nog een grote naam die ontbreekt als Brazilië het opneemt tegen Duitsland. Neymar haalde het einde van wedstrijd niet. Na een knie van Camilo Zúñiga in zijn rug ging hij per brancard van het veld. De aanvaller is naar een ziekenhuis vervoerd voor nader onderzoek.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.