VI Live: opluchting David Luiz, tranen bij Rodríguez

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International het WK op de voet volgt.

VI Live: opluchting David Luiz, tranen bij Rodríguez

23.55 uur: BRAZILIË BIJ LAATSTE VIER
Het slotoffensief van Colombia blijft vruchteloos, Brazilië schaart zich met een 2-1 zege bij de laatste vier. Duitsland is de volgende tegenstander. Bij Colombia wellen de tranen op bij James Rodríguez, met zes treffers de smaakmaker op het WK.

23:39 uur: STRAFSCHOP COLOMBIA
Wordt het toch nog spannend? Doelman Júlio César gaat in de fout op Carlos Bacca en wat volgt is een strafschop. James Rodríguez ontfermt zich over de klus, en met succes; 2-1

23.28 uur: DAVID LUIZ SCOORT!
De vrije trap van David Luiz van dertig meter is schitterend, en de ontlading ook bij de Braziliaanse ploeg. Maar voor Colombia is het een bittere treffer omdat arbiter Carlos Velasco Carballo ten onrechte het gastland de vrije trap heeft gegeven.

23.24: COLOMBIA JUICHT TE VROEG
Mario Yepes leeft even in de waan de 1-1 te hebben gemaakt. Scheidsrechter Carlos Velasco Carballo heeft al terecht gefloten voor buitenspel.

23.23 uur: DOM GEEL THIAGO SILVA MET GEVOLGEN
Thiago Silva weet zeker dat hij de halve finale mist. De Braziliaanse aanvoerder krijgt een domme gele kaart voor het hinderen van doelman David Ospina bij het uittrappen.

23:04 uur: EERSTE ZET PEKERMAN
Bondscoach José Pekerman brengt in de tweede helft Adrián Ramos, de spits die Hertha BSC heeft verruild voor Borussia Dortmund, als vervanger van Víctor Ibarbo om Colombia nieuw elan geven.

22.49 uur: BRAZILIË HOUDT COLOMBIA IN TOOM
Het tot nu toe zo bewierookte Colombia komt er nauwelijks aan te pas tegen Brazilië, dat voor het eerst laat zien waarom het vorig jaar op overtuigende wijze de Confederations Cup won. Hulk had zelfs nog een aantal kansen om de 2-0 te maken.

22.29 uur: HULK WEER DICHT BIJ TREFFER
Wat ligt het tempo weer hoog in deze wedstrijd en wat is Brazilië ontketend! Colombia komt amper aan voetballen toe en moet opnieuw toestaan hoe Hulk David Ospina test.

22.24 uur: THIAGO SILVA GRIJPT IN
Juist op het moment dat Colombia in een tegenstoot met vier aanvallers op het doel van Brazilië afstormt is daar Thiago Silva met een cruciale tackle. Schitterende ingreep!

22.21 uur: BRAZILIË MAAKT INDRUK
Het is niet Colombia maar Brazilië dat het heft in handen neemt. Het gastland voert de druk op en krijgt via Hulk een goede kans op de 2-0. De bonkige vleugelspits knalt echter op de vuisten van David Ospina, die daarna ook een afstandsschot van Oscar pareert.

Thiago Silva viert zijn vroege doelpunt tegen Colombia.
Thiago Silva viert zijn vroege doelpunt tegen Colombia.

22.15 uur: FERNANDINHO DEELT UIT
Als de voortekenen niet bedriegen gaat James Rodríguez een lastige avond krijgen in Fortaleza. Fernandinho gaat bewust door op de sterspeler van Colombia, maar krijgt geen gele kaart van scheidsrechter Carlos Velasco Carballo.

22.12 uur: CUADRADO DICHT BIJ GELIJKMAKER
Dat scheelt heel weinig! Colombia kiest na de openingstreffer meteen de aanval. Juan Cuadrado schiet maar rakelings langs het doel van Júlio César.

22.07 uur: THIAGO SILVA BEZORGT BRAZILIË BLIKSEMSTART
Bliksemstart voor Brazilië! De bekritiseerde Thiago Silva tikt al na zeven minuten binnen uit een corner van Neymar: 1-0. Opvallend is wel hoeveel ruimte de Braziliaanse captain daarbij krijgt van de Colombiaanse middenvelder Carlos Sánchez, terwijl Mario Yepes onder de bal door gaat.

22.00 uur: ZUID-AMERIKAANSE KRAKER VAN START
De enige Zuid-Amerikaanse kraker in de kwartfinale van het WK tussen Brazilië en Colombia is van start gegaan. Maakt Brazilië de verwachtingen waar of zorgt Colombia voor een stunt?

21:00 uur: OPSTELLINGEN ZIJN BINNEN
Dani Alves heeft zijn plaats als rechtsback moeten afstaan aan Maicon, die daardoor tegen Colombia  voor het eerst op dit WK aan de aftrap komt. Bondscoach Felipe Scolari voerde een andere, noodgedwongen wijziging door. Paulinho komt  in de plaats van de geschorste Luiz Gustavo.

Ook Colombia komt met twee andere gezichten aan de aftrap in vergelijking met de achtste finale tegen Chili. Jackson Martínez en Abel Aguilar beginnen op de bank, Fredy Guarín en Víctor Ibarbo beginnen.

Opstelling Brazilië: Júlio César; Maicon, David Luiz, Thiago Silva, Marcelo; Paulinho, Fernandinho; Oscar, Neymar, Hulk; Fred.
Opstellingen Colombia: Ospina; Zúñiga, Zapata, Yepes, Armero; Sánchez, Guarín; Cuadrado, James, Ibarbo; Gutiérrez.

19.53 uur: DUITSLAND DOOR NAAR DE HALVE FINALE
Het werd jammer genoeg niet het spektakelstuk waarop we hadden gehoopt, op een enorme kans in de slotminuut van Benzema na, maar het is niet anders. Duitsland wint door een doelpunt na twaalf minuten (kopbal Mats Hummels) met 0-1 van Frankrijk en meldt zich in de halve finale tegen de winnaar van Brazilië-Colombia. Die twee landen trappen vanavond om 22.00 uur af!

19.37 uur: TIJD VOOR EEN FRANS SLOTOFFENSIEF
Er waren kansjes voor Karim Benzema en Blaise Matuidi, maar de tijd begint inmiddels écht te dringen voor Frankrijk. Met nog twaalf minuten te spelen staat het nog altijd met 0-1 achter. Bondscoach Didier Deschamps heeft inmiddels spits Loïc Remy gebracht voor middenvelder Yohan Cabaye, misschien dat dat scheelt...

19.25 uur: FRANKRIJK MOET HET STRAFSCHOPGEBIED IN
De tweede helft is nog weinig vermakelijk, vermoedelijk speelt de hitte de spelers parten. Frankrijk moet gaan scoren, en als het dat gaat doen, dan zal dat waarschijnlijk gebeuren van binnen het strafschopgebied. Alle tien de treffers die de Fransen tot nu toe maakten op dit WK, kwamen namelijk van binnen 'de zestien'.

19.08 uur: VERLEDEN BIEDT FRANKRIJK WEINIG HOOP
Afgaand op het verleden mogen er dan veel goals gaan vallen, maar die zullen dan vooral van Duitse makelij zijn. Frankrijk wist namelijk nog nóóit een WK-duel waarbij het bij rust op achterstand stond gelijk te spelen of te winnen. Van de tien keer dat dat gebeurde, verloor Frankrijk ook tien keer. Weinig hoopvol dus...

19.04 uur: TWEEDE HELFT MOET VEEL GOALS OPLEVEREN
Frankrijk heeft afgetrapt voor de tweede helft, die gezien het verleden doelpuntrijk belooft te worden. In de drie vorige WK-wedstrijden die Frankrijk en Duitsland tegen elkaar speelden, vielen liefst zeventien goals te noteren. Dat komt neer op een gemiddelde van 5,7 goals per duel. Laten we vanavond hopen op eenzelfde aantal!

18.49 uur: DUITSLAND STAAT HALVERWEGE OP VOORSPRONG
Het is rust: Duitsland staat voor met 0-1 door die knappe, vroege kopgoal van Mats Hummels. Maar met name Karim Benzema lijkt zich namens de Fransen te realiseren dat de ploeg van Didier Deschamps iets moet doen: hij kreeg een paar goede kansen.

18.44 uur: BENZEMA MIST KANSEN EN CLAIMT PENALTY
Eerder kreeg Karim Benzema al een enorme kans op de 1-1, maar die ging er niet in. Vlak voor rust claimde hij vervolgens een penalty, maar zijn kopbal leek niet op een Duitse hand te komen. Een schot van hem kan vervolgens makkelijk gepakt worden door Manuel Neuer, de Duitse keeper. Hoe dan ook: Frankrijk begint aan te dringen vlak voor rust!

18.32 uur: HUMMELS TEKENDE VOOR DUITSE WK-KOPGOAL NUMMER 43
De treffer van Mats Hummels was alweer de 43ste WK-goal ooit die de Duitsers met het hoofd maakten. Zij staan daarmee eenzaam aan kop. Nummer twee Brazilië scoorde 25 keer via een kopbal, nummer drie Italië 24 maal.

18:22 uur: KAN FRANKRIJK HET DIT KEER OMDRAAIEN?
De vorige keer dat beide landen elkaar troffen, was tijdens een oefenduel in februari 2013 . Toen kwam Frankrijk op voorsprong door Mathieu Valbuena, maar maakte Duitsland het door goals van Thomas Müller en Sami Khedira goed. Alledrie de spelers staan ook vandaag binnen de lijnen. Zou het dit keer andersom kunnen zijn?

18.15 uur: HUMMELS TEKENT VOOR DE OPENINGSGOAL
Dit belooft wat! Na dertien minuten is het al raak. Mats Hummels kopt de bal uit een vrije trap van Toni Kroos fraai binnen via de onderkant van de lat.

18.10 uur: EERSTE KANS VOOR FRANSMAN BENZEMA
Ze hebben een minuut of zeven niet veel laten zien, maar het eerste wapenfeit komt van de Fransen! Karim Benzema krijgt de bal voor zijn voeten, maar raakt hem niet vol: zijn volley gaat net naast.

18.03 uur: DUITSLAND TRAPT AF VOOR EERSTE KWARTFINALE
Natuurlijk zijn de andere drie kwartfinales ook schitterende wedstrijden, zeker voor ons als Nederlanders is het duel tussen Oranje en Costa Rica van groot belang, maar Frankrijk-Duitsland is vermoedelijk toch wel het mooiste affiche van deze ronde. Duitsland heeft zojuist afgetrapt, de eerste kwartfinale is begonnen!

16.55 uur: GIROUD EN GÖTZE ERUIT, GRIEZMANN EN KLOSE ERIN
Zowel de Franse bondscoach Didier Deschamps als zijn Duitse collega Joachim Löw stelt in de kwartfinale van vanavond een nieuwe spits op. Bij de Fransen speelt Antoine Griezmann in plaats van Arsenal-spits Olivier Giroud. Bij de Duitsers mag Miroslav Klose op jacht naar zijn zestiende WK-goal ooit; hij zou daarmee het WK-record helemaal alleen in handen krijgen. Mario Götze wordt door Löw geslachtofferd, terwijl Thomas Müller (de laatste wedstrijden spelend als valse spits) naar de flank verhuist.
Opstelling Frankrijk: Lloris; Debuchy, Varane, Sakho, Evra; Pogba, Cabaye, Matuidi; Valbuena, Benzema, Griezmann.
Opstelling Duitsland: Neuer; Lahm, Boateng, Hummels, Höwedes; Khedira, Schweinsteiger; Özil, Kroos, Müller; Klose.

N

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.