FA sluit aan bij Europese massa met steun voor Infantino

Reacties

De Engelse bond (FA) is voornemens zich achter het plan van de UEFA te scharen om Gianni Infantino te steunen tijdens de FIFA-verkiezing van 26 februari.

FA sluit aan bij Europese massa met steun voor Infantino

De FA profileerde zich de laatste jaren bij monde van voorzitter Greg Dyke als fervent tegenstander van FIFA-voorzitter Sepp Blatter. Diens gedoodverfde opvolger Michel Platini, die net als Blatter een schorsing van acht jaar boven het hoofd hangt, kreeg vanuit Engeland echter wel support om de nieuwe baas van de wereldvoetbalbond te worden.

Nu duidelijk is dat Platini over anderhalve week niet kan meestrijden om de troon van Blatter, schaart de FA zich achter diens plaatsvervanger Infantino. De kandidatuur van de Zwitserse secretaris-generaal kreeg al het fiat van de KNVB, omdat zijn campagne van de vijf kandidaten het meest overeenkomt met die van Michael van Praag tijdens de vorige verkiezingen.

'We hebben gedaan wat we hebben beloofd', licht Dyke de keuze voor Infantino toe op de FA-website. 'Ik heb met elke kandidaat gesproken, in persoon of via de telefoon. We waren onder de indruk van Gianni. We waren ook onder de indruk van prins Ali, maar uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om voor de UEFA-kandidaat te gaan.'

Het aantal Europese landen dat Infantino steunt is inmiddels de twintig al overstegen. Bovendien heeft de landgenoot van Blatter ook veel zieltjes gewonnen in grote delen van Zuid- en Midden-Amerika. Of dat genoeg is om volgende week vrijdag Jérôme Champagne, prins Ali, sjeik Salman en Tokyo Sexwale te verslaan, moet nog blijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.