Van Praag: 'Plan Infantino komt overeen met dat van mij'

Reacties

De KNVB steunt Gianni Infantino als presidentskandidaat voor de FIFA omdat zijn plannen het meest overeen komen met die van Michael van Praag een jaar geleden.

Van Praag: 'Plan Infantino komt overeen met dat van mij'

Dat laat bondsvoorzitter Van Praag, die zich verkiesbaar stelde voor de FIFA-verkiezing van vorig jaar en zich toen op het laatste moment terugtrok, weten. 'We hebben mijn programma van toen naast dat van de kandidaten van nu gelegd. Mijn speerpunten komen overeen met die van Infantino', aldus Van Praag op de KNVB-site.

Van Praag noemt eerlijkere verdeling van de gelden, een maximale zittingstermijn voor bestuursdelen en het scheiden van de machten in een raad van toezicht en bestuur als belangrijkste punten. 'Die spreken ons bijzonder aan. Als we dat voegen bij zijn competenties, past dat bij het profiel dat wij voor ogen hadden', gaat hij verder.

'Infantino is bovendien iemand die open staat voor ideeën van een ander en doet er ook wat mee. Hij zal keihard werken voor de hervormingen die wij als KNVB graag willen', sluit Van Praag af. De verkiezing is op 26 februari. Infantino heeft Jérôme Champagne, Prins Ali Al Hussein, Salman Bin Ebrahim Al-Khalifa en Tokyo Sexwale als concurrenten.

Ben je geïnteresseerd in de FIFA en de klopjacht die de FBI het voorbije jaar ontketende. Lees dan Eindspel .
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.