Ex-Vitessenaar maakt einde aan korte opleving Molde FK

Reacties

Molde FK, volgende week tegenstander van Ajax in de Europa League, heeft in de Noorse competitie een dure nederlaag geleden tegen Strømsgodset IF (1-0).

Ex-Vitessenaar maakt einde aan korte opleving Molde FK

De landskampioen van 2014 moet door de nederlaag zelfs vrezen dat het volgend jaar niet eens Europees voetbal mag spelen, want het gat met de Europese plaatsen is inmiddels zeven punten met nog zes wedstrijden te gaan. Marcus Pedersen (links op de foto) maakte na achttien minuten de enige treffer van het duel. De spits (25), ooit met hoge verwachtingen naar Vitesse gekomen, keerde onlangs terug bij de club waaraan de Arnhemmers vijf jaar geleden voor hem een slordige anderhalf miljoen euro overmaakten.

Molde FK was deze zomer aan een dramatische reeks bezig, waarin het ook door Dinamo Zagreb uit de voorronde van de Champions League werd geknikkerd. Recent werd drie keer op rij gewonnen, waaronder bij Fenerbahçe (1-3) in de eerste wedstrijd in Groep A. Ajax, dat in zijn eerste partij met 2-2 gelijkspeelde tegen Celtic, speelt donderdag 1 oktober in Noorwegen (21.05 uur) zijn tweede groepsduel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.