Excelsior zet Heracles in eerste helft te kijk

Heracles Almelo heeft op Woudestein de kracht van Excelsior ondervonden. In de eerste 22 minuten was het pleit al in Rotterdams voordeel beslecht (3-1).

Nieuweling Mike van Duinen moest zaterdag bij Excelsior nog verstek laten gaan vanwege een blessure. Maar ook zonder de vorige week aangetrokken aanvaller liet de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag zijn kwaliteiten zien.

Tegen Heracles kon Excelsior al snel het geliefde spelletje gaan spelen. Na minder dan een halve minuut brak Khalid Karami de ban namens de gastheren. De rechtsback schoot raak na voorbereidend werk van Nigel Hasselbaink.

De aanvaller stond ook aan de basis van de 2-0 van Ryan Koolwijk. Hij leidde de razendsnelle counter in. Uiteindelijk kwam de bal via Luigi Bruins voor de voeten van Koolwijk, die in de negentiende minuut met een schitterend schot de marge verdubbelde. Drie minuten later nam de avond van Heracles nog dramatischer vormen aan, toen Fredy de 3-0 op het scorebord bracht.

In de tweede helft probeerde Heracles de schade te repareren. Mede door een sterk optreden van Excelsior-keeper Tom Muyters kwamen de Tukkers niet verder dan een treffer van Vincent Vermeij. De spits scoorde na ruim een uur uit de rebound.

Door de derde zege klimt Excelsior naar de vijfde plaats in de Eredivisie, waar Heracles genoegen moet nemen met een elfde stek met vijf punten.