Van der Gaag: 'Niet blijven verschuilen achter zes punten'

Reacties

Trainer Mitchell van der Gaag verwacht dat Excelsior een goed vervolg gaat geven aan de goede seizoenstart. 'We kunnen ons niet blijven verschuilen achter de zes punten die we hebben. Nu moeten we dat een vervolg geven.' De oefenmeester zag zijn ploeg de eerste twee duels winnen en daarna verliezen van ADO Den Haag en Feyenoord.

Van der Gaag: 'Niet blijven verschuilen achter zes punten'

'Men verwacht meer, wij willen meer en ik vind dat we ook meer moeten', zegt Van der Gaag. 'Ik vond het mooi om te zien dat de teleurstelling groot was na de nederlaag tegen ADO Den Haag. Tegen Feyenoord was dat minder, terwijl we daar zeker een goede indruk maakten. In die duels speelden we misschien wel beter dan in de gewonnen duels. Maar het gaat om punten pakken.'

Dat moet thuis tegen Heracles Almelo dan weer gebeuren. 'Dat zal niet makkelijk zijn, want Heracles heeft gewoon een prima ploeg. Dat Iliass Bel Hassani vertrokken is zullen ze merken, maar er is voldoende kwaliteit over', weet Van der Gaag. 'Thuiswedstrijden als tegen Heracles zijn wel wedstrijden waarin wij punten moeten halen. Dat besef is er wel. Wij willen meer en hebben nu een complete selectie.'

Die selectie is inmiddels op orde. 'Maar een aantal jongens moet nog wel volledig fit worden', geeft Van der Gaag aan. 'Ze hebben toch wat weken gemist en moeten nog aanhaken. Voor een aantal is negentig minuten nog te veel. Het is zaak dat iedereen zo snel mogelijk volledig beschikbaar is.' De laatste aanwinst Mike van Duinen zit tegen Heracles nog niet bij de selectie, hij kampt met een enkelblessure. De liesklachten van de Braziliaanse verdediger Arghus zijn dusdanig afgenomen dat hij wel bij de selectie zit.

Heracles Almelo zal uiteraard niet als een gewillig slachtoffer de festiviteiten van de opening van het vernieuwde Stadion Woudestein op willen luisteren. De Rotterdammers hebben de hoeken naast de Robin van Persie-tribune dichtgebouwd waardoor de capaciteit is toegenomen. Voorzitter Albert de Jong, wethouder Adriaan Visser en trouwe supporter Romano van der Steen zullen de officiële plichtplegingen voor hun rekening nemen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.