Excelsior twijfelt nog over Europese deelname

Reacties

Algemeen directeur Ferry de Haan van Excelsior zegt nog niet te weten of zijn club daadwerkelijk Europa in gaat, wanneer de kans zich voordoet.

Excelsior twijfelt nog over Europese deelname

Vrijdag werd bekend dat Nederland een extra Europa League-ticket toegewezen heeft gekregen op basis van het fair play-klassement van de UEFA. Dat ticket voor de eerste voorronde, die op 2 juli en 9 juli zal plaatsvinden, gaat naar de hoogst geklasseerde Eredivisie-ploeg op de Nederlandse fair play-ranglijst. Aangezien het noodlijdende FC Twente heeft laten weten af te zien van Europese deelname en PSV en Ajax al zeker zijn van Champions League-voetbal (poulefase en voorronde) komen de Kralingers in aanmerking.

'Een Europees avontuur zou natuurlijk uniek zijn voor Excelsior', erkent De Haan. 'Dat realiseren we ons maar al te goed. Alleen: organisatorisch vergt dat wel veel van onze organisatie. Alleen al het feit dat we heel vroeg aan het seizoen moeten beginnen is al vrij ingrijpend. We hebben dus nog geen keuze gemaakt over wat we doen.'

'Bovendien: laten we eerst maar afwachten hoe hoog we na 34 duels op de ranking staan. We zetten alles op een rijtje en hakken snel de knoop door', aldus de directeur van Excelsior, dat in de komende twee duels met FC Utrecht (uit) en AZ (thuis) de vijftiende stek moet zien vast te houden. NAC Breda volgt op drie punten en Go Ahead Eagles op vijf. Datzelfde Go Ahead komt in aanmerking als Excelsior afziet van Europees voetbal. De Deventenaren hebben wel oren naar die 'unieke kans'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.