Excelsior in extra tijd toch langs Go Ahead Eagles

Excelsior heeft dankzij een laat doelpunt gewonnen van Go Ahead Eagles, dat eerder een achterstand van twee treffers goedmaakte: 3-2.

Het doelpunt dat Excelsior in de negentiende minuut de leiding bezorgde, was een streling voor het oog. Na een combinatie kwam de bal in het strafschopgebied terecht bij Tom van Weert, die met een hakje - en via een tegenstander - de bal bij Jordan Botaka kreeg. De vleugelspeler stond met zijn rug naar het doel en vond een kunstzinnige oplossing door de bal met zijn hak achter de verraste doelman Erik Cummins te krijgen.

Nog voor rust was Botaka opnieuw dicht bij een treffer, maar zijn geplaatste schot belandde dit keer tegen de paal. De bezoekers uit Deventer namen daarna het heft in handen en werden een paar keer gevaarlijk. Een inzet van Deniz Türüç werd van de lijn gehaald door Kevin van Diermen, terwijl ook Marnix Kolder en Peter van Ooijen voor dreiging zorgden.

Het was echter Excelsior dat tegen de verhoudingen in de marge verdubbelde. Daryl van Mieghem (rechts op foto boven) plaatste de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de hoek van het doel. Daarmee leek de wedstrijd beslist, maar niets bleek minder waar.

Cummins
Nota bene doelman Erik Cummins stond aan de basis van de wederopstanding van Go Ahead. Hij probeerde met een lange uittrap Alex Schalk te bereiken, maar de bal stuiterde over de spits heen en vervolgens verkeek ook keeper Jordy Deckers zich, waardoor de aansluitingstreffer plots een feit was (2-1). Een week eerder was Deckers ook al ongelukkig bij de tegentreffer van NAC Breda.

Een standaardsituatie zorgde er een kwartier voor tijd voor dat Go Ahead op gelijke hoogte kwam. Een vrije trap van Jop van der Linden werd met het hoofd verlengd door Sven Nieuwpoort en dit keer was Deckers kansloos (2-2).

In de extra tijd greep Excelsior echter toch nog de zege. Na een overtreding van Türüç kreeg de thuisploeg een strafschop en die werd feilloos benut door Sander Fischer.