Defensie Go Ahead zeer kwetsbaar buiten Deventer

Reacties

In de aanloop naar de tweede speelronde in de Eredivisie duikt VI als vanouds in de statistieken. Zondag staan Excelsior en Go Ahead Eagles tegenover elkaar in Stadion Woudestein (aftrap 14.30 uur).

Defensie Go Ahead zeer kwetsbaar buiten Deventer

● Excelsior – Go Ahead Eagles werd twaalf keer eerder gespeeld in de Eredivisie. De bezoekers gingen zeven keer met de overwinning aan de haal, de thuisclub drie keer (G2).

● Go Ahead is ongeslagen in de laatste drie Eredivisiewedstrijden bij Excelsior (W1, G2), ondanks het feit dat de Deventenaren in deze drie duels steeds slechts één keer scoorden.

● Excelsior hield in eigen huis slechts één keer de nul tegen Go Ahead; in seizoen 1980/81 werd het 3-0 voor de Rotterdammers.

● In 2012/13 troffen beide ploegen elkaar voor het laatst in competitieverband. Go Ahead Eagles was in de Jupiler League tweemaal de sterkste: thuis met 4-1 en in Rotterdam met 6-1.

● Alleen FC Dordrecht (1) verloor vorig seizoen in de Jupiler League minder thuisduels dan Excelsior (3).

● Excelsior wist in de laatste vier Eredivisiewedstrijden voor eigen publiek slechts één keer te scoren.

● De laatste twee Eredivisiedoelpunten van Excelsior werden beide gemaakt vanaf de strafschopstip: in de slotwedstrijd van het seizoen 2011/12 en de eerste wedstrijd van dit seizoen.

● Go Ahead heeft al 23 uitwedstrijden op rij niet de nul weten te houden in de Eredivisie. De laatste keer dat de Eagles hun doel buitenshuis schoon hielden was op 22 maart 1996 bij Vitesse (0-3).

● Alleen FC Utrecht verloor afgelopen seizoen meer uitduels (12) dan Go Ahead Eagles (11).

● Alex Schalk was in zijn laatste 85 speelminuten in de Eredivisie betrokken bij drie doelpunten (twee goals en één assist).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.