Erwin Koeman: 'Voor Ronald is het jammer, maar c'est la vie'

Ondanks de blijdschap over een verrassende 1-0 zege in eigen huis op Feyenoord weet Erwin Koeman dat er met RKC Waalwijk nog volop werk aan de winkel is. De coach van de Waalwijkers is wel blij dat hij voor het eerst van zijn broer won.

Erwin Koeman: 'Voor Ronald is het jammer, maar c'est la vie'

'Voor Ronald is het heel jammer, maar c'est la vie. Ik chargeer een beetje, maar nu zijn we ook weer van dat gezeik af', doelt Koeman op de broederstrijd met de Feyenoord-coach die breed werd uitgemeten de laatste dagen.

'Ik ga nu ook niet de polonaise lopen', vervolgt Koeman in gesprek met de NOS. 'Wij hebben ook zwakke momenten gehad. Dit is een geweldige opsteker, maar als we tegen PEC Zwolle zo spelen als nu in de eerste twintig minuten gaan we écht geen punten pakken. Het leek wel alsof we zenuwachtig waren omdat er een grote naam op bezoek kwam. Het was in de eerste 25 minuten namelijk zeer matig, heel slecht in balbezit vooral.'

Blijdschap in het Waalwijkse kamp na de late goal van Aurélien Joachim. Erwin Koeman is het middelpunt van de feestvreugde.
Blijdschap in het Waalwijkse kamp na de late goal van Aurélien Joachim. Erwin Koeman is het middelpunt van de feestvreugde.

'Na rust hebben we wel ons ware gezicht laten zien', vervolgt de RKC-coach. 'Op basis van de kansenverhouding in de tweede helft hebben we misschien wel terecht gewonnen, al was 0-0 misschien wel de juiste uitslag geweest.' Aurélien Joachim knalde in de 92ste minuut de winnende goal binnen. 'En daar ben ik zeer blij mee', aldus Koeman. 'Ik vier het ingetogen, maar dit zijn wel gouden punten voor ons.'

Koeman weet dat er de komende weken het een en ander moet gebeuren om onderin weg te komen. 'We pakken dan wel punten tegen ploegen uit het linkerrijtje, maar dat moeten we ook tegen onze concurrenten gaan doen. Maar goed, deze zege geeft vertrouwen. En drie punten erbij, dat schiet op.'

De Luxemburgse spits Joachim besefte maar nauwelijks dat hij zijn ploeg aan een stunt had geholpen. 'Feyenoord is een heel goede ploeg, maar dit zijn hele belangrijke punten. De tweede helft was heel open, gelukkig schoot ik de laatste kans van de wedstrijd binnen. Zolang er  niet is afgefloten, moet je er altijd in blijven geloven. Nu nemen we gelukkig afstand van de laatste plaats', doelt hij op het verschil met hekkensluiter NEC: drie punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen