Ervaringsdeskundige Cabral waakt voor 'Haags kwartiertje'

Reacties

Voor Jerson Cabral wordt het bezoek van Willem II aan ADO Den Haag bijzonder. De aanvaller staat momenteel bij de Tilburgers onder contract, maar speelde vorig seizoen in Den Haag. Voor hem wordt het duel van zaterdag dus een terugkeer op bekend terrein.

Ervaringsdeskundige Cabral waakt voor 'Haags kwartiertje'

Bij Feyenoord gold de 23-jarige Cabral als een grote belofte, maar de aanvaller wist die nooit echt in te lossen. Via FC Twente en het jaartje op huurbasis in Den Haag, streek de Rotterdammer op de laatste dag van de zomerse transferdeadline neer in Tilburg. 'Het is erg fijn dat je als nieuwkomer terechtkomt bij een club waar het rustig is', vertelt hij op de clubwebsite.

Dat was een paar jaar geleden wel anders, zag Cabral vanuit Enschede. 'Ik weet nog goed dat wij in 2012 met FC Twente tegen Willem II moesten spelen', herinnert hij zich. 'We wonnen toen met maar liefst 2-6 in Tilburg en Willem II degradeerde vrij kansloos uit de Eredivisie. Dat was niet zo’n best jaar voor Willem II. De club heeft naar mijn idee duidelijk stappen gemaakt, de concurrentie is groot. Dat is niet erg, ik moet lekker bikkelen om een basisplaats te veroveren', klinkt het strijdbaar.

Het duel van zaterdagavond 18.30 uur is er eentje tussen nummer vijftien ADO en nummer negen Willem II. Op papier zijn Cabral en co dus favoriet. 'Maar de spelersgroep van ADO beschikt over veel talent. Michiel Kramer, Aaron Meijers, Kevin Jansen: allemaal goede spelers. Bovendien zullen ze door hun lage klassering voor eigen publiek flink de beuk erin gooien.'

Want tijdens zijn jaar in het Kyocera Stadion maakte Cabral kennis met een typisch Haags fenomeen. 'De supporters daar leven altijd erg fanatiek mee met de wedstrijd. Als het Haags kwartietje begint, geeft de steun van fans je als ADO- speler extra kracht', doelt hij op de altijd hectische laatste vijftien minuten van duels in Den Haag. 'Wij moeten daar waakzaam voor zijn en zorgen dat we ons eigen spel spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.