Eriksen schiet Spurs in slotfase langs Swansea City

Christian Eriksen heeft Tottenham Hotspur langs Swansea City geschoten. De Deense middenvelder bepaalde in de allerlaatste minuut de eindstand in Wales: 1-2.

Lange tijd leek het duel uit te monden in een gelijkspel, maar Eriksen bepaalde in de 89ste minuut anders. De Deen vond een gaatje in de korte hoek en bezorgde zijn ploeg alsnog drie punten. En dat terwijl Swansea City het betere van het spel had.

De Londenaren kwamen vroeg op voorsprong dankzij Harry Kane. De aanvallende middenvelder van Tottenham Hotspur knikte na vier minuten raak uit de hoekschop van Eriksen, maar daarna was het Swansea City dat het spel dicteerde.

Bony liet fraaie staaltjes zien, maar wist in de eerste helft zijn indrukwekkende doelpuntentotaal in 2014 nog niet op te schroeven. Dat lukte na de hervatting wel. Daddy Cool bleef rustig en rondde bekwaam af. Daarmee staat de fysiek sterke aanvaller op twintig doelpunten in dit kalenderjaar. Een puike prestatie van de gewilde aanvaller, die in het verleden furore maakte bij Vitesse.

Zijn goede spel leverde de Ivoriaan in de slotfase zelfs een publiekswissel op. Bony werd in 85ste minuut onder luid applaus naar de kant gehaald voor Bafetimbi Gomis. Manager Garry Monk leek zeker van zaak, maar moest alsnog toezien dat de bezoekers drie punten uit het vuur sleepten.