Eredivisionisten schieten Kluiverts Curaçao langs Montserrat

Patrick Kluivert is met een overwinning begonnen aan zijn klus als adviseur bij Curaçao. Het thuisduel met Montserrat in de WK-kwalificatie leverde een 2-1 zege op.

In de nacht van vrijdag op zaterdag Nederlandse tijd zorgden twee spelers uit de Eredivisie dat Curaçao feest kon vieren. Papito Merencia (ADO Den Haag) zette de thuisploeg al na acht minuten op voorsprong, maar Montserrat kwam in de 24ste minuut via Kyle Taylor op gelijke hoogte.

De door FC Twente aan NAC Breda verhuurde Felitciano Zschusschen bepaalde acht minuten voor rust al de eindstand op 2-1 door een strafschop te benutten. Curaçao moet het karwei in de nacht van dinsdag op woensdag proberen af te maken in de return. Als dat lukt, is Cuba in de volgende ronde de tegenstander.