Kluivert: 'Zelfs tegen Montserrat ga ik niets verklappen'

Reacties

De aanstelling van Patrick Kluivert bij de bond van Curaçao, officieel als technisch adviseur maar in de praktijk als hoofdtrainer, heeft vooralsnog precies het gewenste effect. De betrokkenen zien dat het er sinds zijn komst professioneler aan toegaat en als een magneet werkt op potentiële internationals en journalisten.

Kluivert: 'Zelfs tegen Montserrat ga ik niets verklappen'

Om één uur vannacht Nederlandse tijd speelt Curaçao de eerste wedstrijd in het mogelijk lange traject richting het WK 2018 in Rusland. In Willemstad staan er mogelijk vijf Eredivisie-spelers aan de aftrap: Darryl Lachman, Cuco Martina (allebei FC Twente), Papito Merencia (ADO Den Haag), Charlton Vicento (Willem II) en Felitciano Zschusschen (NAC Breda).

Lachman kwam met Martina over vanuit Enschede. De 25-jarige verdediger kan vrijdag debuteren. Hij liet zich overhalen door Kluivert. 'Omdat het professioneler werd. Patrick Kluivert heeft mij persoonlijk gebeld, dus dat is een goede reden om ervoor te gaan.' En de komst van Kluivert bracht meer teweeg. 'Vanaf het moment dat we het contract hebben getekend met Patrick, hebben we ontzettend veel aandacht vanuit het buitenland. Ik krijg bijna elke dag telefoontjes van journalisten', zegt technisch directeur Etienne Siliee in gesprek met de NOS.

Veerboot
Degenen die Curaçao van dichtbij volgen zullen hun oren ongetwijfeld niet hebben geloofd toen woensdag tijdens de persconferentie ter sprake kwam dat de selectie van Curaçao voor de uitwedstrijd van 31 maart per veerboot naar Montserrat zal afreizen, een overtocht van anderhalf uur. 'Dat is nog eens een avontuur', lachte Kluivert tijdens het samenkomen. Het alternatief, met een klein vliegtuig vijf keer op en neer vliegen van Antigua naar Montserrat, was geen optie.

Patrick Kluivert heeft zijn huiswerk gedaan; Cuco Martina en Daryl Lachman zullen tegen Montserrat heel wat luchtduels moeten uitvechten.
Patrick Kluivert heeft zijn huiswerk gedaan; Cuco Martina en Daryl Lachman zullen tegen Montserrat heel wat luchtduels moeten uitvechten.

Het mag ietwat amateuristisch overkomen, verder zijn alle faciliteiten wat betreft de head coach zelf in orde. 'We kunnen goed werken, we hebben een goed kunstgrasveld en de jongens zijn gemotiveerd, dat is het belangrijkste. We hebben de tegenstander goed geanalyseerd en zorgen ervoor dat de jongens goed voorbereid zijn op de wedstrijd', zegt Kluivert vrijdag voor de camera's van de NOS.

Engels voetbal
Wat de internationals van Curaçao tegen de nummer 172 van de wereld te wachten staat? 'We weten dat Montserrat het aloude Engelse voetbal speelt. Erg fysiek en met lange ballen zo snel mogelijk voorin komen. Dat doen alle voormalige Britse landen in het Caribisch gebied', vertelde Siliee woensdag al. De aanpak is voor Kluivert daarom helder. 'Wij gaan daar iets tegenover stellen waar ze absoluut niet van houden.'

Wat dat precies inhoudt, wilde Kluivert echter niet vertellen. Als ware het een wedstrijd in de Champions League of op een WK, liet de voormalige topaanvaller zich niet in zijn kaarten kijken. 'Zelfs tegen Montserrat ga ik niets verklappen.' Wat al wel duidelijk is: Curaçao speelt vanavond voor een uitverkocht huis. 'Dat is fantastisch, want dat is ook wat we willen', stelt Kluivert opgewekt. 'De mensen zijn heel enthousiast en willen graag resultaat. De bal ligt aan onze voeten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.