Curaçao presenteert Kluivert als nieuwe bondscoach

Reacties

Acht maanden na zijn afscheid als assistent-bondscoach van Oranje gaat Patrick Kuivert aan de slag op Curaçao. De oud-international moet het voormalige Antilliaanse eiland op weg naar het WK helpen.

Curaçao presenteert Kluivert als nieuwe bondscoach

Kluivert was op zoek naar een nieuwe functie sinds het WK in Brazilië, waar hij als assistent van Oranje-bondscoach Louis van Gaal fungeerde. De 38-jarige Amsterdammer ging niet in op de toenadering uit Ghana. Hij heeft nu wél de opdracht geaccepteerd de nationale ploeg van Curaçao aan successen te helpen.

De weg naar het WK in 2018 is lang voor de nummer 160 van de FIFA-ranglijst. Op vrijdag 27 maart speelt de ploeg de eerste voorronde, tegen Montserrat. Daarna moet Curaçao nog twee knock-outfases overleven om zich te kwalificeren voor de eerste groepsronde van de CONCACAF-kwalificatiereeks.

Voor Kluivert wordt het de tweede keer dat hij de verantwoordelijkheid heeft over een team. De oud-international werd in 2013 kampioen met de beloften van FC Twente. Daarnaast werkte hij als spitsentrainer bij Brisbane Roar en NEC. Vanaf 2012 tot en met het WK in 2014 was hij als assistent betrokken bij het Nederlands elftal.

OFFICIAL HEADCOACH OF CURACAO FOOTBALL SELECTION. MR. PATRICK KLUIVERT BAN PA MI KÒRSOU.

Een foto die is geplaatst door FEDERASHON FUTBÒL KÒRSOU (@ffkmarketing) op

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.