Kluivert ziet af van eerste trainersklus bij Ghana

Reacties

Patrick Kluivert ziet geen heil in het bondscoachschap bij Ghana. De voormalige wereldspits was een van de vijf kandidaten om de nieuwe bondscoach van Ghana te worden.

Kluivert ziet af van eerste trainersklus bij Ghana

Kluivert had zijn carrière als hoofdtrainer mogelijk kunnen beginnen in Afrika, maar de voormalige aanvaller geeft er volgens het AD de voorkeur aan zijn trainersloopbaan te starten bij een club.

De voetbalbond van het Afrikaanse land maakte onlangs een kandidatenlijst bekend. De Ghana Football Associaton (GFA) liet in een communiqué weten dat er vijf trainers zijn uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, onder wie Kluivert. Maar behalve de voormalige assistent-bondscoach van Oranje stonden ook de namen Avram Grant, Marco Tardelli, Michel Pont en Juan Ignacio Jiménez op de website van de Ghanese voetbalbond.

Een uiteenlopend gezelschap. Kluivert maakte naam als topvoetballer, maar stond nog nooit als eindverantwoordelijke voor een spelersgroep. Daarentegen is Grant juist een zeer ervaren oefenmeester, terwijl hij nooit als betaald voetballer actief is geweest. Tardelli heeft op zijn beurt een mooie actieve loopbaan achter de rug, maar ook de nodige ervaring als trainer.

Toch is de shortlist samengesteld na een grondig onderzoek door een driekoppige commissie, zo meldt de GFA. The Black Stars zijn op zoek naar een nieuwe bondscoach nadat James Kwesi Appiah een maand geleden werd ontslagen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.