Kluivert: 'Extra zuur voor de oudere spelers van Oranje'

Reacties

Assistent-bondscoach Patrick Kluivert is vol lof over deze Oranje-generatie die de halve finale van het WK bereikte. 'Dat we uitgerekend na penalty's verliezen, is voor ons extra zuur', somberde de ervaringsdeskundige.

Kluivert: 'Extra zuur voor de oudere spelers van Oranje'

'Dit is een heel goede generatie', zei Kluivert in een interview op de website van de FIFA over de selectie van dit WK. Dat diezelfde generatie woensdagavond in de halve finale verloor van Argentinië, noemt de oud-international dan ook erg zonde. In het bijzonder voor de 'veteranen' van het elftal, waarmee de rechterhand van Van Gaal doelt op onder anderen Dirk Kuijt, Nigel de Jong, Wesley Sneijder en Robin van Persie.

'Voor die jongens is het natuurlijk ook een enorme teleurstelling. Het zal bijzonder lastig worden dit nog een keer te bereiken. Voor sommigen zal dit hun laatste WK zijn geweest. Je kunt je dus wel voorstellen hoe moeilijk ze het ermee hadden dat ze nu net voor de finale zijn gestrand. Maar ik hoop dat we in Nederland talent kunnen blijven opleiden, zodat we ook in de toekomst blijven meedoen op het hoogste niveau.'

Dat Nederland uitgerekend na een strafschoppenreeks verloor, vindt de ervaringsdeskundige 'extra pijnlijk'. Zelf verloor Kluivert twee halve finales achter elkaar via penalty's. Op het WK van 1998 in Frankrijk en het EK van 2000 in eigen land werd Oranje namelijk ook al uitgeschakeld vanaf elf meter. Respectievelijk Brazilië en Italië stoomden destijds door naar de finale, die ze overigens beide verloren van de Fransen.    

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.