Kluivert: 'Eerst Curaçao, daarna pas een grote club'

Reacties

Patrick Kluivert kijkt uit naar zijn 'bijzondere' klus als bondscoach van Curaçao, volgens de voormalige spits van onder meer Ajax en Barcelona een opstap naar de Europese top.

Kluivert: 'Eerst Curaçao, daarna pas een grote club'

'Het voelde goed om iets terug te doen voor Curaçao. Voor mij persoonlijk is het heel bijzonder omdat mijn moeder hier vandaan komt en ik heb nog veel familie op Curaçao', zegt Kluivert op de website van FIFA.

De weg naar het WK in 2018 is lang voor de nummer 160 van de FIFA-wereldranglijst. Op vrijdag 27 maart speelt de ploeg de eerste voorronde, tegen Montserrat. Daarna moet Curaçao nog twee knock-outfases overleven om zich te kwalificeren voor de eerste groepsronde van de CONCACAF-kwalificatiereeks.

Toch ziet Kluivert kansen. 'Ik heb goede spelers tot mijn beschikking. Misschien net niet goed genoeg voor het Nederlands elftal, maar op deze manier kunnen ze alsnog op een hoog niveau acteren', aldus Kluivert. 'Op het moment dat ik hier tekende gaven de nodige spelers aan voor Curaçao te kiezen. Voor mij is het belangrijk dat ze trots zijn om voor dit land uit te komen.'

Kluivert was tijdens het WK van vorig jaar assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal, maar sluit een terugkeer op den duur in ieder geval niet uit. 'Waarom niet? Ik zeg nooit nooit. Maar op dit moment is het voor mij het belangrijkste dat we het goed zullen doen met het nationale team van Curaçao. En daarna is het mijn ambitie om trainer te worden van een grote club.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.