Enorme misser in Schotland, Maradona in vorm

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Enorme misser in Schotland, Maradona in vorm

• Tijdens het duel met Deverondale kreeg Steven MacKay een uitgelezen mogelijkheid om te scoren, maar de speler van Brora Rangers miste een strafschop. Niet zo'n klein beetje ook trouwens.

'Bij thuiswedstrijden zit hij altijd in De Arena, maar bij uitwedstrijden niet.'
• Aan het woord is Amin Younes, die na iedere wedstrijd met zijn vader belt. Zo ook na het uitduel van Ajax met Feyenoord. Younes Sr. zat tijdens die wedstrijd niet in De Arena. 'Hij is heel kritisch op mijn spel. Mijn vader heeft zelf ook op hoog niveau gevoetbald. Hij weet waar hij het over heeft.' (website Ajax)

• Afgelopen weekend liet Diego Maradona tijdens een benefietwedstrijd in Marokko zien nog altijd een aardige trap in zijn linkerbeen te hebben. Maar de 55-jarige Argentijn werd dan ook geen strobreed in de weg gelegd.

'Mijn ouders kunnen in Brazilië de wedstrijden van Feyenoord ontvangen, maar wisten niet dat ik zou spelen. Het was daar 's ochtends vroeg, dus heb ik ze maar wakker gebeld. Ze hebben toen met de hele familie naar één tv zitten kijken.'
• Feyenoord-verdediger Eric Botteghin (foto boven) is sinds zijn komst naar Rotterdam afgelopen zomer nog geen vaste waarde bij zijn nieuwe club, maar mocht zondag nota bene in De Klassieker in de basis beginnen. Doordat hij dit pas laat wist, moest hij zijn familie in zijn thuisland wakker bellen, zo vertelt de defensieve kracht in De Telegraaf.

AS Roma was zondag in de Romeinse derby met 2-0 te sterk voor Lazio. De club besloot daarom een speciaal shirt op de markt te brengen.

• Bij de thuisploeg was sterkhouder Daniele De Rossi vanwege een blessure afwezig binnen de lijnen, maar op de tribune liet de middenvelder zich wél gelden. De international van Italië ging volledig uit zijn dak bij de 1-0 van Edin Dzeko.

'Als je Van Persie niet selecteert omdat hij slecht speelt, moet je anderen ook niet oproepen. Of je maakt echt schoon schip, of je doet het niet.'
• In zijn column in het Algemeen Dagblad laat Willem van Hanegem weten niets te snappen van de keuze van bondscoach Danny Blind om een geroutineerde kracht als Robin van Persie niet op te roepen voor de oefeninterlands tegen Wales (vrijdag) en Duitsland (17 november).

• Burnley-middenvelder Joey Barton is er niet vies van om zijn ongezouten mening via Twitter te delen. Zo schreef de Engelsman in maart van dit jaar dat hij Neymar de Justin Bieber van het voetbal vindt. De Braziliaan presteert momenteel echter uitstekend en Barton komt dan ook terug op zijn uitspraak. De Braziliaan, die hij ooit een showpony noemde, ontpopt zich meer en meer tot raspaard.

'Chelsea is de Tiger Woods van het voetbal; ze zijn allebei niet meer zo gevreesd als voorheen.'
• Tijdens een televisieoptreden als analyticus bij Sky Sports heeft Ruud Gullit zich uitgelaten over het slechte seizoen dat zijn voormalige club Chelsea beleeft.   

• Voormalig Ajacied Jan Vertonghen lijkt in aanloop naar de Londense derby tussen zijn werkgever Tottenham Hotspur en aartsrivaal Arsenal de geschiedenis ingedoken te zijn om de kneepjes van het vak onder de knie de krijgen…

'Na dit weekend is Lukaku 77 miljoen euro waard.'
• Everton-spits Romelu Lukaku was afgelopen weekend belangrijk voor zijn club in het competitieduel met West Ham United. De Belg verzorgde de gelijkmaker en stelde daarmee een punt veilig voor zijn werkgever uit Liverpool (1-1). Trainer Roberto Martínez is dan ook niet van plan zijn in goede vorm verkerende pupil zomaar te laten gaan. (Het Nieuwsblad)

• Stoke City-verdediger Ryan Shawcross werkte zich afgelopen weekend tijdens het duel met Chelsea (1-0 zege) flink in het zweet. Zijn directe tegenstander Diego Costa was hier op zijn zachtst gezegd niet gelukkig mee.

'Last van spanning? Dan moet je niet langs de lijn gaan staan! Het moet niet uitmaken of je voor duizend of honderdduizend man vlagt.'
• Voormalig scheidsrechter Dick Jol was in De Telegraaf niet te spreken over grensrechter Charl Schaap, die een cruciale rol speelde bij de gelijkmaker van Ajax in De Klassieker tegen Feyenoord. De assistent-scheidsrechter liet na zijn vlag in de lucht te steken toen Ajax-aanvaller Amin Younes de bal tijdens een duel met Feyenoorder Rick Karsdorp de zijlijn liet passeren.

'Als ik opzij kijk en Jürgen Klopp zie, denk ik: we lijken heel erg op elkaar.'
• Crystal Palace-manager Alan Pardew nam het zondag met zijn club op tegen het Liverpool van Jürgen Klopp (2-1 zege) en stond tijdens dat duel, volgens hemzelf, tegenover zijn evenbeeld. De Engelsman gaf tegenover Sky Sports namelijk aan dat hij zelf veel weg heeft van de Duitser...

• Adidas heeft de nationale selectie van België in het nieuw gestoken. De Rode Duivels treden tijdens het EK van volgend jaar aan in het volgende tenue...

• Voormalig international Lothar Matthäus is afgelopen weekend in Duitsland geëerd en benoemd tot Legende van de Sport. De voormalige libero van het Duitse elftal (150 optredens, 23 goals) komt daarmee in hetzelfde rijtje als onder anderen Franz Beckenbauer en Oliver Kahn.

Ryan Babel is door zijn werkgever Al Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten op het matje geroepen. De voormalige aanvaller van onder meer Ajax en Liverpool kreeg onlangs een rode kaart en zou daarnaast ook supporters van zijn club op social media op ongepaste wijze hebben aangesproken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.