Enorme domper voor Bosz: Lyon geeft in blessuretijd eerste zege weg

Olympique Lyon heeft tegen Clermont een zekere zege weggegeven. In de extra speeltijd kwam de Ligue 1-verrassing op gelijke hoogte.

Olympique Lyonnais
3 - 3
Clermont
Clermont

Peter Bosz werd eind mei gepresenteerd als nieuwe trainer van Olympique Lyon, maar deze maand beleefde hij een valse start in de Franse competitie. Op de eerste speeldag kwam Lyon in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen Stade Brest en een week later volgde een 3-0 nederlaag bij Angers. Er kwam dus al wat druk te staan op het thuisduel met Clermont, dat zijn eerste twee wedstrijden van het seizoen gewonnen had.

Lyon kende zondagmiddag een bliksemstart in het eigen Groupama Stadium, want na een overtreding van Johan Gastien kreeg de thuisclub al vroeg een strafschop, die door Moussa Dembélé in de vijfde minuut werd benut. Zeven minuten later kwamen de bezoekers echter al op gelijke hoogte. Daarbij kregen ze hulp van Sinaly Diomandé, die uit een hoekschop de bal in eigen doel kopte. Ook vorige week tegen Angers zag de defensie van Lyon er soms knullig uit.

Bosz' ploeg rechtte na de gelijkmaker echter de rug en halverwege de eerste helft kwam het opnieuw op voorsprong en weer was het Dembélé die scoorde. Op slag van rust volgde het hoogtepunt van de eerste helft. Na een werkelijk fantastische aanval kwam Lyon in de extra speeltijd van het eerste bedrijf op een 3-1 voorsprong. Lucas Paquetá zette de aanval op en maakte het ook zelf af.

Lyon zat op rozen na de 3-1, maar dat betekende niet dat het niet meer in de problemen kwam. Negen minuten voor tijd kwam Clermont namelijk ineens weer terug in de wedstrijd; Elbasan Rashani zorgde voor 3-2. Niet veel later waren de bezoekers met een kopbal in het zijnet opnieuw gevaarlijk. Bosz leek te ontsnappen, maar in de extra speeltijd ging het alsnog mis. Rashani kopte uit een hoekschop binnen: 3-3.

Uiteindelijk mocht Lyon nog van geluk spreken dat het een punt overhield aan de wedstrijd, want Mohamed Bayo kreeg diep in de extra speeltijd de uitgelezen kans op 3-4. Gelukkig voor de thuisclub schoot hij in kansrijke positie voorlangs. Door het gelijkspel blijft Olympique Lyon steken op twee punten uit drie duels en daarmee staat de ploeg van Bosz teleurstellend dertiende. Clermont is verrassend de nummer twee.

31
{"title":"Ronaldo maakt de eerste treffer tegen Tsjechië!","titleMobile":"Ronaldo maakt de eerste treffer tegen Tsjechië!","odd":"4.75","url":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=85963507&bid=37517&unibetTarget=/betting/sports/filter/unibet_featured&DE=Testclick","bookmaker":{"name":"Unibet (Kambi)","id":5000,"lightIconUrl":"/dam/jcr:9e3975da-a577-48bd-9e59-8576787a688c/unibet20new20logo20large1-black.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:f8717da0-9ada-466e-af1d-adf75a1cde42/unibet20new20logo20large1.svg","iconSize":27},"image":"jcr:c0fe0929-0b33-4c6c-8d9d-52a9e541ecdb","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Scoort Cristiano Ronaldo direct voor Portugal? Unibet hanteert een verhoogde odd voor een eerste goal van hem tegen Tsjechië.","textMobile":"Scoort Cristiano Ronaldo direct voor Portugal? Unibet hanteert een verhoogde odd voor een eerste goal van hem tegen Tsjechië."}