Het kan dus nóg erger: Lyon staat na afgang weer laatste in Frankrijk

De gifbeker moet helemaal leeg voor Olympique Lyon. Na een 1-2 thuisnederlaag tegen Clermont Foot, tot zondagavond de enige ploeg die naast Lyon in dit seizoen nog geen competitiewedstrijd had gewonnen in de Ligue 1, staat de gevallen topclub weer helemaal onderaan de ranglijst.

Olympique Lyonnais
1 - 2
Clermont
Clermont

Lyon beleeft een dramatisch seizoen, waarin het de ene na de andere klap te verwerken krijgt. Laurent Blanc (de opvolger van Peter Bosz) werd al op straat gezet en vervangen door Fabio Grosso, maar ook hij krijgt de boel niet op de rit. Sterker nog: blamage van zondagavond was het dieptepunt tot nu toe.

Clermont leek de ideale tegenstander te zijn voor Lyon om eindelijk een einde te maken aan het lange wachten op een overwinning. Al na tien minuten kwamen de gasten echter op voorsprong, via een rake kopbal van Muhammed Cham. Later in de eerste helft zorgde Yohan Magnin zelfs voor de 0-2.

Alles zat tegen bij Lyon, dat via Alexandre Lacazette de lat raakte. Grosso voerde voor de tweede helft direct drie wijzigingen door in zijn elftal en van de invallers, Corentin Tolisso, bracht met een van richting veranderd schot van afstand de spanning terug in de wedstrijd: 1-2. Verder kwam Lyon echter niet.

Zo volgde er opnieuw een nederlaag voor Lyon, dat na negen competitiewedstrijden dus nog altijd niet gewonnen heeft. Met drie punten, gehaald uit drie remises, is de zevenvoudig kampioen van Frankrijk terug als de hekkensluiter van de Ligue 1. Clermont heeft de rode lantaarn overgedragen.