Enige winteraanwinst helpt gehavend Barça binnen twee minuten

Reacties

Barcelona heeft woensdagavond een zwaarbevochten overwinning geboekt in La Liga. Osasuna bleek een taaie tegenstander voor een gehavend Barça, winsteraanwinst Vitor Roque besliste het duel met een gouden invalbeurt.

Enige winteraanwinst helpt gehavend Barça binnen twee minuten
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Osasuna
Osasuna

Op liefst acht spelers kon trainer Xavi, die vorige week aankondigde te vertrekken, niet rekenen tegen Osasuna en het negende blessuregeval diende zich al na zeven minuten aan in Catalonië. Ferran Torres kon niet verder en werd vervangen door Fermín López. Diezelfde López ging een kwartier in de tweede helft weer naar de kant en de ingevallen Roque brak de wedstrijd open.

Hij stond net een minuut in het veld toen hij de bal met het hoofd knikte na een voorzet van João Cancelo: 1-0. Daarvoor had Barça met Frenkie de Jong op het middenveld het beste van het spel zonder tot echt goede kansen te komen. De eerste treffer van Roque in dienst van Barça bleek uiteindelijk goud waard.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De enige winteraanwinst van de Catalanen - technisch directeur Deco kondigde voor de wedstrijd aan dat Barcelona niets meer gaat doen in de winterperiode - werd zodoende matchwinner. Hij zag een kwartier voor tijd invaller Raúl García nog de paal raken met een schuiver, Barça ontsnapte zo aan de derde misstap op rij. De tegentreffer zou extra pijnlijk zijn geweest voor Barça, omdat Osasuna door een rode kaart voor Unai Garçia met een man minder stond.

Barcelona werd vorige week door Athletic Bilbao uitgeschakeld in de Copa del Rey en ging afgelopen zaterdag op pijnlijke wijze onderuit tegen Villarreal (3-5). Na dat duel meldde Xavi dat hij na dit seizoen vertrekt als trainer.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
35
28
6
1
78-22
+56
90
2
Barcelona
35
23
7
5
72-43
+29
76
3
Girona
35
23
6
6
75-44
+31
75
4
Atlético Madrid
35
22
4
9
64-39
+25
70
* Actueel tot en met 14 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.