Engelse bond gaat na EK-echec voor Allardyce als bondscoach

Reacties

Sam Allardyce is definitief de nieuwe bondscoach van Engeland. De FA heeft de aanstelling van de 61-jarige Engelsman vrijdag bevestigd. Big Sam tekende een tweejarig contract.

Engelse bond gaat na EK-echec voor Allardyce als bondscoach

Allardyce is de opvolger van Roy Hodgson, die na het mislukte EK in Frankrijk zelf opstapte, enkele dagen voordat zijn contract zou aflopen. De hoofdcoach had nog een doorlopend contract tot medio 2017 bij Sunderland, dat hem vorig jaar aanstelde na het vertrek van Dick Advocaat. Eerder was Allardyce werkzaam bij onder meer Bolton Wanderers, Newcastle United en West Ham United.

In de kwalificatiereeks voor het WK 2018 stuit Engeland op Schotland, Slowakije, Slovenië, Litouwen en Malta. De eerste wedstrijd van Allardyce is op 4 september in en tegen Slowakije, tenzij de FA nog een sparringpartner vindt voor een oefenduel op 1 september.

Eerder werden ook Eddie Howe (AFC Bournemouth), Jürgen Klinsmann (bondscoach Verenigde Staten), Steve Bruce (Hull City) en zelfs Guus Hiddink genoemd, maar uiteindelijk ging de Engelse bond voor Allardyce. Aan de ervaren manager, die geregeld kritiek krijgt vanwege zijn oudewetse en op de lange bal gebaseerde strijdwijze, de taak de traditioneel torenhoge verwachtingen waar te maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.