Engelaar ontloopt beenoperatie na dramatisch debuut

Orlando Engelaar hoeft toch geen operatie aan zijn beenbreuk te ondergaan. Zijn Australische club Melbourne Heart hoopt zelfs dat hij in december weer kan beginnen met loopoefeningen.

Engelaar ontloopt beenoperatie na dramatisch debuut

En dat is opvallend, want de club liet een week geleden bij monde van directeur John Didulica nog weten geen uitspraken te willen doen over de duur van de revalidatie. 'We willen geen termijn koppelen aan het herstel van Orlando totdat hij zijn operatie heeft ondergaan.' Die operatie komt er dus niet.

De 34-jarige middenvelder stapte deze zomer over van PSV, maar brak bij zijn debuut in een oefenduel met Brisbane Roar direct zijn been. De verwachting was daarna dat een operatie de breuk zou moeten herstellen en dat Engelaar komend seizoen niet meer in actie zou komen. Artsen hebben nu echter bepaald dat de breuk op natuurlijke wijze moet genezen en Heart-trainer John Aloisi hoopt zijn marquee player (een speler wiens salaris boven het salarisplafond mag uitkomen) over drie maanden alweer op het trainingsveld te begroeten.

Een andere oud-PSV'er bij de club, Rob Wielaert, is ondertussen bezig met een race tegen de klok om fit te worden voor de competitiestart volgende maand. De verdediger (eveneens 34) raakte op een training geblesseerd aan zijn enkel, maar hoopt erbij te zijn als Melbourne Heart op 12 oktober het seizoen opent met de stadsderby tegen Melbourne Victory. Daar staan overigens ook twee spelers met een verleden bij PSV onder contract: spits Archie Thompson en keeper Nathan Coe.

Bij Melbourne Heart staat nog een derde Nederlander op de loonlijst. John van 't Schip was er van 2009 tot 2012 al trainer en keerde deze zomer terug als technisch manager. Hij gaat zich vooral richten op de jeugdopleiding.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen