Wielaert vertrekt naar Australië, Kwakman twijfelt nog

Kees Kwakman (30) kan zijn carrière vervolgen bij de Australische club Central Coast Mariners. De verdediger is transfervrij nadat zijn contract bij FC Groningen niet werd verlengd.

Wielaert vertrekt naar Australië, Kwakman twijfelt nog

Bij Central Coast zou hij worden herenigd met Patrick Zwaanswijk, die sinds deze zomer hoofd opleiding is en tot dit jaar speelde voor de Mariners. Kwakman (foto) is gestreeld door de interesse, maar wil niet direct toehappen. Kwakman schermt tevens met interesse uit Griekenland.

Kwakman: 'Australië is ver weg en het is ook niet zo dat ik me daar financieel onafhankelijk speel. Ik heb vorig jaar al gesproken met Patrick, die fantastische verhalen vertelde over het land én het voetbal. Ik heb een aanbieding gekregen, maar meteen gezegd dat ik erover wil nadenken. Daar hadden ze begrip voor. Eenzelfde afspraak heb ik gemaakt met NAC Breda. Ik neem misschien een risico door te wachten, maar ik moet wel een goede keus maken.'

WielaertRobbie Wielaert (34) heeft al wel een nieuwe bestemming gevonden. Omdat hij geen nieuw contract meer kreeg bij Roda JC Kerkrade verkast hij op transfervrije basis naar Melbourne Heart.

'Geweldig om een keer in het buitenland te spelen', vertelt de voormalige verdediger van PSV, FC Den Bosch, NEC, FC Twente, Ajax en Roda JC. 'De club, de stad en het land lijken me echt fantastisch.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen