Engelaar naar Melbourne Heart: 'Een van de besten ooit'

Orlando Engelaar heeft zijn buitenlandse transfer te pakken. De 33-jarige middenvelder gaat voor één seizoen naar Australië, waar Melbourne Heart zeer gelukkig is met zijn komst.

Engelaar naar Melbourne Heart: 'Een van de besten ooit'

Het contract van Engelaar liep deze zomer af bij PSV, waar hij een vorstelijk salaris verdiende terwijl hij maar nauwelijks aan de bak kwam. De middenvelder zette zijn zinnen op een nieuwe buitenlandse club en hield in afwachting daarvan zijn conditie op peil bij zijn oude club NAC.

'We waren al jaren op zoek naar een dominante middenvelder die de lijnen uit kan zetten', legt Heart-trainer John Aloisi uit op de website van de kersverse werkgever van de Nederlander. 'Nu hebben we die eindelijk gevonden. Ik weet zeker dat hij een van de beste middenvelders is die Australië ooit heeft gezien. Je haalt niet zomaar het Nederlands elftal', doelt de coach op de veertien interlands van Engelaar.

In het verleden stond Engelaar behalve bij NAC ook onder contract bij Racing Genk, FC Twente, Schalke 04 en PSV. Bij zijn nieuwe club loopt hij een landgenoot tegen het lijf. Robbie Wielaert (onder meer ex-Ajax en Roda JC) ging hem deze zomer voor. Onlangs probeerde Engelaar nog vergeefs een contract af te dwingen bij West Ham United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen